Διεθνή

Οι Σκοπιανοί ρίχνουν τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Τα δεκάδες αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου πάνω στον Βουκεφάλα σε δρόμους, γέφυρες και πλατείες, τα συντριβάνια με τους Αρχαίους Έλληνες πολεμιστές, τα άλογα που καλπάζουν και τα λιοντάρια θέλει να κατεδαφίσει η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων.

Κυβερνητικά στελέχη, μάλιστα, κάνουν λόγο για «τρελό και κιτς όνειρο» του Γκρούεφσκι με το οποίο η χώρα θα πρέπει να τελειώσει. Ένας από αυτούς ο υπουργός Πολιτισμού της πΓΔΜ, Ρόμπερτ Αλαγκιοζόφσκι που τόνισε πως η κίνηση αυτή της νέας κυβέρνησης πρόκειται για μια: «απολύμανση του “μακεδονικού” πνεύματος, από την ψευδοιδεολογία που εκπέμπει το σχέδιο Γκρουέφσκι και συνεχίζει να κρατά σε ομηρία τη χώρα σαν κατάρα κάποιου κακού μάγου».

Η νέα κυβέρνηση, μάλιστα, διατείνεται πως θέλει λύση και για το όνομα, καθώς επιδιώκει ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Ίσως αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για την τελευταία κυβέρνηση που ορκίστηκε χρησιμοποιώντας το όνομα της Μακεδονίας. Οι διεθνολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

Ο καθηγητής Γεωπολίτικης, Ιωάννης Μάζης, μάλιστα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Alpha, είπε πως «δεν έχει να κάνει με μια δωρεά προς την Ελλάδα, αλλά με μια δωρεά προς το πολιτικό ακροατήριο του νέου πρωθυπουργού, δηλαδή στα συνεργαζόμενα με αυτόν Αλβανικά κόμματα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να θεωρηθούν Σλάβοι ή έστω Σλαβομακεδόνες. Η κατάσταση αυτή παραπλεύρως εξυπηρετεί την Ελλάδα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top