Πολιτική

Γεννηματά κατά κυβέρνησης: Ο κύκλος σας έκλεισε

«Αποτέλεσμα της πολιτικής σας είναι η φτωχοποίηση της κοινωνίας». «Είναι ξεκάθαρο ότι ο κύκλος σας έκλεισε, γι’ αυτό όσο γρηγορότερα φύγετε τόσο το καλύτερο και για σας και για τη χώρα. Εδώ που φέρατε τα πράγματα, η λύση περνά μέσα από εκλογές, τη λύση πρέπει να τη δώσει ο ελληνικός λαός με νέα ετυμηγορία», τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στη Βουλή, κατά τη δευτερολογία της στην προ ημερησίας συζήτηση για την Οικονομία.

«Στην πρωτολογία μου μίλησα για την πολιτική σας κατάντια. Αμέσως μετά εμφανίστηκε ο συγκυβερνήτης σας και το επιβεβαίωσε. Να τη χαίρεστε αυτή τη συγκυβέρνηση. Να χαίρεστε το ύφος και το ήθος σας σε σχέση με τους πολιτικούς σας αντιπάλους και τους προκατόχους σας. Λυπάμαι για αυτό τον κατήφορο», ανέφερε η κ. Γεννηματά σχετικά με την αναφορά του Πάνου Καμμένου στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συζήτηση για την τρομοκρατία και τη βία ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δείχνουμε ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ούτε και για τη τρομοκρατία», είπε και προσέθεσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βία και η τρομοκρατία δεν προέρχονται μόνο από την άκρα Αριστερά. Υπάρχει η ΧΑ, υπάρχει ο φασισμός, υπάρχει η ακροδεξιά και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Με αφορμή τις δηλώσεις παραγόντων των θεσμών για «λίγα ακόμη μέτρα το φθινόπωρο», η κ. Γεννηματά απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό: «Γιατί δεν μας λέτε σε τι έχετε δεσμευτεί;» είπε, ενώ κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι η ανεργία δεν λύνεται με οκτάμηνες συμβάσεις οι οποίες , όπως είπε, «εξυπηρετούν τις πελατειακές σας σχέσεις».

Απάντηση έδωσε και στην ικανοποίηση που εξέφρασε ο πρωθυπουργός για την απόφαση του Εurogroup για το χρέος, τονίζοντας ότι ήταν επανάληψη της απόφασης του 2012. «Πρόκειται για αστοιχείωτη αναφορά, που λέτε και εσείς. Γιατί αν δεν διαστρεβλώνετε πάλι την αλήθεια, σημαίνει ότι δεν έχετε διαβάσει την απόφαση. Η απόφαση μιλά για απόλυτα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και συγκεκριμένα μέτρα που θα εφαρμόζονταν αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος το 2014. Μας είπατε ακόμα ότι θα στηρίξουν οι εταίροι μετά το 2018 για να βγούμε στις αγορές. Πράγματι το αναφέρει η απόφαση. Εκείνο όμως που δεν μας είπατε, όμως, είναι ότι πρόκειται για ακριβή αντιγραφή της απόφασης του Eurogroup του 2012 που προέβλεπε το ίδιο για το 2014. Δυόμισι χρόνια χαμένα με αποκλειστική δική σας ευθύνη κ. Τσίπρα», κατέληξε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top