Διεθνή

Ο Ερντογάν «βάπτισε» μία ακόμα κορβέτα «στελθ» και υποσχέθηκε αεροπλανοφόρο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν «βαπτίζοντας» μία ακόμα κορβέτα «στελθ» για το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, υποσχέθηκε πως θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την τοπική ναυπηγική, αεροδιαστημική και γενικά «αμυντική» βιομηχανία της χώρας.

«Η ραχοκοκαλιά των σχεδίων μας πρέπει να εδράζεται σε εθνικές ευκαιρίες. Εάν χρειαστεί πρέπει να κάνουμε θυσίες στο θέμα του χρόνου και κόστους. Εάν δεν το είχαμε κάνει τα τελευταία 15 χρόνια δεν θα είμαστε σε θέση να κάνουμε διασυνοριακές επιχειρήσεις ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις λόγω των μυστικών εμπάργκο που εφαρμόζονταν σε βάρος της χώρας μας» δήλωσε συγκεκριμένα ο Ερντογάν στο πλαίσιο «βάπτισης» της κορβέτας τουρκική κατασκευής «Kınalıada».

«Στόχος της Τουρκίας είναι να τερματίσει την εξάρτησή της από ξένες αμυντικές βιομηχανίες μέχρι το 2023. Έχουμε 14 προγράμματα που έχουν ολοκληρωθεί και έχουμε άλλα 10 που σχεδιάζονται» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος που σύμφωνα με την Yeni Safak υποσχέθηκε να χτίσει η Τουρκία το δικό της αεροπλανοφόρο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top