Διεθνή

Τραμπ: Να σταματήσουν οι χώρες να χρηματοδοτούν την τρομοκρατία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, προέτρεψε για την επίτευξη μιας λύσης στην κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ αραβικών κρατών και του Κατάρ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Τραμπ επαναδιατύπωσε την ανάγκη όλες οι χώρες «να σταματήσουν να χρηματοδοτούν την τρομοκρατία και να στραφούν ενάντια στην εξτρεμιστική ιδεολογία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Στην επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, ο Τραμπ τόνισε στον Σίσι την απειλή που θέτει η Βόρεια Κορέα και «επισήμανε την ανάγκη όλες οι χώρες να εφαρμόσουν πλήρως τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη Βόρεια Κορέα, σταματώντας να φιλοξενούν βορειοκορεάτες εργάτες και να χορηγούν οικονομικά και στρατιωτικά προνόμια στη Βόρεια Κορέα».

Σε ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδρίας υπογραμμίζεται ότι «οι απόψεις των δύο προέδρων για την αντιμετώπιση των υπαρχουσών περιφερειακών κρίσεων βρίσκονται σε συμφωνία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την επίτευξη πολιτικής επίλυσης τους που συμβάλει στην περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top