Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Άνοιγμα στην κοινωνία με συγκεκριμένο πολιτικό λόγο

«Άνοιγμα» στην κοινωνία με συγκεκριμένο πολιτικό λόγο, για να πάει η κοινωνία μπροστά», ήταν το μήνυμα που απηύθυνε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο πρώην υπουργός ζήτησε από τη ΔΗΣΥ να γίνει «και Δημοκρατική και Συμπαράταξη. Δημοκρατική σε σχέση με τις διαδικασίες, με τον σεβασμό στους θεσμούς αλλά και με την αντίληψη περί δημοκρατίας, δηλαδή είμαστε οπαδοί του πολιτικού φιλελευθερισμού και πιστεύουμε στην ανοιχτή δημοκρατία».

Υπογράμμισε ακόμη ότι: «Βρισκόμαστε στον ένατο χρόνο της κρίσης ανεπίσημα και επίσημα στον έβδομο, μια κρίση που δεν έχουμε ξεπεράσει και όπως όλες οι σχετικές μετρήσεις δείχνουν, οι πολίτες δεν βλέπουν ούτε καν σε βάθος χρόνου μιαν άσπρη μέρα. Οι κοινωνικές ανισότητες έχουν ενταθεί».

Συμπλήρωσε διατυπώνοντας τα ερωτήματα: «Πώς λοιπόν θα μπορέσουμε να αντέξουμε κι άλλο το δυσβάστακτο φορτίο της κρίσης, με ένα πολιτικό σύστημα που παράγει διαρκώς διχασμό, μίσος, πόλωση και με τις ανισότητες να αυξάνουν; Όταν η φτώχεια ιδεών και θέσεων, συνεχίζει να καλύπτεται από τον ανταγωνισμό για το ποιος τα έκανε χειρότερα, όταν ο ένας ποντάρει στη φθορά του άλλου;».

«Αυτά είναι το ερωτήματα που πρέπει να μας απασχολούν», υπογράμμισε μεταξύ άλλων, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top