Ελλάδα

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ! «Ήμασταν 50 μέτρα μακριά και δεν τους σώσαμε»

Σοκάρει η μαρτυρία για τη τραγωδία στην Αίγινα.

Μερικά μόνο μέτρα από τους ψαράδες που πνίγηκαν, αλλά όχι αρκετά κοντά για να τους σώσουν, ήταν οι ναύτες της υδροφόρας «Αίγινα ΙΙ» που συγκρούστηκε στις 8 το πρωί με το αλιευτικό «Παναγιώτα» των δύο αδελφών.

Όπως ανέφερε συγκλονισμένος στον ΣΚΑΪ ο υποπλοίαρχος της υδροφόρας «ήμασταν στα 50 μέτρα, τους φώναζα ‘’περιμένετε’’… Ήταν δίπλα μας και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, δεν ξέραμε ότι δεν ήξεραν να κολυμπούν».

Όπως ανέφερε ο υποπλοίαρχος (την ώρα του δυστυχήματος) «κοιμόμουν, βγήκα και είδα το (αλιευτικό) σκάφος να έχει βουλιάξει να έχει πέσει… και να έχουν πνιγεί δυο άνθρωποι».

«Έκανε ό,τι χρειάζεται ο καπετάνιος κάναμε ό,τι προβλέπεται για να το αποτρέψουμε (το δυστύχημα) αλλά οι άνθρωποι δεν μας έβλεπαν, ξεψάριζαν» επέμεινε.

Οι δύο άτυχοι ψαράδες, φέρεται ότι την ώρα του δυστυχήματος προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα, καθώς παρά τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου δεν άκουσαν και συνέχισαν την εργασία τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, το ναυτικό δυστύχημα σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Καβουρόπετρας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top