Τεχνολογία

Έφτιαξε ρούχα που μεγαλώνουν μαζί με το παιδί

Μια εφεύρεση που θα λύσει τα χέρια πολλών γονιών έκανε ο 24χρονος απόφοιτος Ryan Yasin. Ο Yasin, σύμφωνα με την Telegraph, κατασκεύασε ένα υλικό για ρούχα τα οποία μπορεί να φοράει ένα μωρό από έξι μηνών έως και τριών χρονών. Το ύφασμα δηλαδή μεγαλώνει όσο αναπτύσσεται το μωρό!

Ο απόφοιτος μηχανικός του Πανεπιστημίου Royal College of Art βραβεύτηκε για την εφεύρεση του με το ετήσιο βραβείο Καινοτομίας Τζέιμς Ντάισον που απονέμεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε αντίθεση με άλλα ελαστικά υφάσματα το συγκεκριμένο επεκτείνεται σε κάθετη κατεύθυνση όταν τεντωθεί, ανταποκρινόμενο στο σωματότυπο του κάθε παιδιού.

Ο Yasin, που εμπνεύστηκε τα συγκεκριμένα ρούχα βλέποντας την ανηψιά του να αναπτύσσεται συνεχώς, συζητά με κατασκευαστές για την μαζική παραγωγή των ρούχων και την κυκλοφορία τους τους επόμενους μήνες.

Το υλικό έχει σχεδιαστεί για εξωτερικά ενδύματα όπως παλτό και μπουφάν και είναι αδιάβροχο. Ο δημιουργός τους πειραματίζεται και με οργανικά υλικά για τη δημιουργία άλλων τύπων ρούχων, μιας και οι συνθετικές ίνες δεν αρέσουν σε όλους.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top