Τεχνολογία

Yahoo: Τρία δισ. λογαριασμοί χρηστών μας παραβιάστηκαν το 2013

Σε μία απίστευτη αποκάλυψη, έστω και με καθυστέρηση τεσσάρων ετών, προχώρησε η Yahoo.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην σελίδα της, και τα 3 δισ. λογαριασμοί των χρηστών της υπέστησαν παραβίαση δεδομένων το 2013.

«Με βάση την ανάλυση των πληροφοριών με τη βοήθεια εξωτερικών ειδικών συνεργατών, η Yahoo έχει διαπιστώσει ότι όλοι οι λογαριασμοί που υφίσταντο κατά τη διάρκεια της υποκλοπής του Αυγούστου 2013 πιθανότατα επηρεάστηκαν. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, σε σχέση με την ανακοίνωση της Yahoo το Δεκέμβριο του 2016 σχετικά με την υποκλοπή του Αυγούστου 2013, η Yahoo έλαβε μέτρα για την προστασία όλων των λογαριασμών. Η εταιρεία απαιτούσε από όλους τους χρήστες που δεν είχαν αλλάξει τους κωδικούς τους από την ώρα της υποκλοπής, να τους αλλάξουν. Η Yahoo επίσης ακύρωσε ερωτήματα ασφαλείας και τις απαντήσεις τους, ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση σε λογαριασμό», ανέφερε η ανακοίνωση.
Η εταιρεία παραδέχθηκε ότι η επίθεση ήταν μεγαλύτερη από ότι πίστευε αρχικά και θα αρχίσει να ειδοποιεί τους κατόχους λογαριασμών που δεν είχαν προηγουμένως ειδοποιηθεί για την επίθεση.

Να θυμίσουμε ότι το 2013 είχε δημιουργηθεί τεράστιο θέμα, καθώς μια παραβίαση επέτρεψε σε χάκερς να υποκλέψουν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικούς πρόσβασης, ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς τηλεφώνου και άλλα προσωπικά στοιχεία χρηστών της Yahoo.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top