Παράξενα

Η «ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ» ΤΩΝ ΡΟΛΟΓΙΩΝ: Γιατί οι δείκτες δείχνουν πάντα 10:10;

Έχετε αναρωτηθεί γιατί τα ρολόγια δείχνουν πάντα την ίδια ώρα 10:10;

Την απάντηση δίνουν οι New York Times σε άρθρο τους, στο οποίο αποκαλύπτουν ότι δεν υπάρχει καμία  περίεργη θεωρία, αλλά μια ανάγκη των διαφημιστών να πουλήσουν περισσότερο υποβάλλοντας μάλιστα την ιδέα στο καταναλωτικό κοινό, ότι εκείνη την ώρα,δηλαδή στις  10:10, οι δείκτες των ρολογιών δείχνουν να σχηματίζουν ένα χαμόγελο!

Η εμμονή με την… ώρα φαίνεται να ξεκίνησε από τα λογότυπα των εταιριών,τα οποία εμφανίζονται ψηλά στο κέντρο του καντράν και έπρεπε διαφημιζόμενα, να είναι ευανάγνωστο το όνομα της εταιρίας.

Καλύτερη ώρα, αποδείχθηκε όταν οι δείκτες είναι στο 10 αριστερά και το 2 δεξιά, οπότε «αγκαλιάζουν» την επωνυμία .

Η παλιότερη ενδεδειγμένη ώρα για τους διαφημιστές ήταν 8.20, καθώς και πάλι παρέμενε καθαρό το σημείο όπου φαινόταν το λογότυπο, αλλά παραμερίστηκε τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό γιατί παρατηρήθηκε πως οι δείκτες κοιτούν προς τα κάτω, κάτι που  ίσως αφήνει στον υποψήφιο αγοραστή μια κάπως καταθλιπτική αίσθηση.

Ο Πίτερ Μάγκερ, εκπρόσωπος της ελβετικής Swatch εξηγεί στη New York Times πως η εταιρία φωτογραφίζει κυρίως τα ρολόγια της σε ώρα 10.10, γιατί έτσι δίνουν την αίσθηση «χαμογελαστού προσώπου, αντί για σκυθρωπού».
Η Timex έχει αποφασίσει πως όλα τις τα ρολόγια θα είναι φιξαρισμένα στις 10.09.36 δευτερόλεπτα, ακόμη και εκείνα με ψηφιακό καντράν. Από την πλευρά της, η Rolex συνηθίζει να βγάζει διαφημίσεις στις οποίες τα ρολόγια δείχνουν ώρα 10.10.31 ακριβώς.
Συγκεκριμένα στη λίστα με τα best sellers ρολόγια του Amazon, 22 από τις 24 διαφημίσεις είχαν φιξαρισμένα τα ρολόγια χειρός στην ώρα αυτή: 10.10.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top