Ελλάδα

Ηλίας Ψινάκης: Κάηκε και το δικό μου σπίτι

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι μέχρι τις 4 το πρωί 40 άνθρωποι αγνοούνταν από τον Δήμο του.

Ο κ. Ψινάκης είπε ακόμα ότι υπάρχει παρανόηση γιατί αυτός που κάηκε είναι ο δήμος Μαραθώνα και όχι ο δήμος Ραφήνας γιατί εκεί υπάγεται το Μάτι.

«Το νούμερο ανεβαίνει δυστυχώς. Βρήκαν νομίζω άλλους πέντε σήμερα. 40 άτομα μέχρι τις 5 το πρωί που ήμουν στο δημαρχείο, αγνοούντο. Που σημαίνει για να αγνοούνται τόσο καιρό τα νέα πιθανότατα να μην είναι ευχάριστα. Μέσα σε όλο αυτό τον αριθμό των θυμάτων», είπε ο Ηλίας Ψινάκης. Είπε ακόμα ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του πέντε άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί το πρωί. «Οι νεκροί ήταν 76 και σίγουρα έχουν αυξηθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις καταστροφές στα σπίτια είπε ότι «Από τα 1.900 στο Μάτι και τα 1.100 στο Νέο Βουτζά πρέπει να έχουν καεί τα 2/3. Αυτά είναι τα μη κατοικήσιμα σε ζώνες κίτρινες και κόκκινες. Η πράσινη ζώνη είναι κατοικήσιμη, η κίτρινη είναι ότι έχει ζημιές και μη κατοικήσιμο και η κόκκινη ζώνη είναι χάλια».

Ο κ. Ψινάκης είπε ακόμα ότι: «Το δικό μου σπίτι άναψε αμέσως, κάηκε σε δευτερόλεπτα. Δεν πρόλαβε η μητέρα μου να πάει από την κουζίνα στο σαλόνι. Ήταν αέρας 8 μποφόρ σε περιοχές με πεύκα, είναι σαν να βάζεις το σεσουάρ στο τζάκι. Δεν προλαβαίνεις να κάνεις εκκένωση, προσπαθείς να μην καείς».

«Για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, την εντολή εκκένωσης την δίνει μόνο το ΥΠΕΣ και η Πυροσβεστική. Πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο επικεφαλής, διότι σκεφθείτε τι θα γινόταν αν έδινε ο καθένας τις δικές του εντολές, θα είχαμε μεγαλύτερη τραγωδία», ανέφερε επίσης στον ΑΝΤ1.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top