Διεθνή

Οργή Μέι για Μπόρις Τζόνσον: Oι γυναίκες που φορούν μπούρκα μοιάζουν με γραμματοκιβώτια

Η Τερέζα Μέι κάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον να απολογηθεί για το σχόλιο που έκανε για τις γυναίκες με μπούρκα, το οποίο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στη Βρετανία.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, σε άρθρο του παρομοίασε τις γυναίκες που φορούν μπούρκα με γραμματοκιβώτια και ληστές τραπεζών.

Στην παρέμβασή της, η πρωθυπουργός τόνισε ότι συμφωνεί με τον επικεφαλής του κόμματος των Συντηρητικών, Μπράντον Λιούις, ότι ο Τζόνσον πρέπει να απολογηθεί για τα σχόλιά του, τα οποία- σημείωσε η Μέι- προσέβαλαν τη μουσουλμανική κοινότητα.

Ακόμη, κάλεσε τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός για τη γλώσσα που χρησιμοποιεί συζητώντας ευαίσθητα ζητήματα, όπως εκείνο των γυναικών που φορούν μπούρκα.

Πάντως, η Μέι απέφυγε να κατηγορήσει τον Τζόνσον για ισλαμοφοβία. «Εχω πει ότι είναι πολύ ξεκάθαρο πως όποιος συζητά για αυτό πρέπει να σκεφτεί πολύ προσεκτικά τη γλώσσα που χρησιμοποιεί και τον αντίκτυπο που έχει αυτή στους ανθρώπους. Είναι ξεκάθαρο ότι η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Μπόρις προσέβαλε ανθρώπους», δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε ακόμη ότι οι γυναίκες στη Βρετανία πρέπει να είναι ελεύθερες να φορούν ό,τι θέλουν. «Οι γυναίκες πρέπει να έχουν την ελευθερία να επιλέγουν πώς θα ντύνονται και να μην τους το υπαγορεύουν άλλοι. Και πιστεύω ότι όλοι μας, όταν συζητάμε για τέτοια θέματα, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε», τόνισε.

«Κάποιοι από τους όρους που χρησιμοποίησε ο Μπόρις, περιγράφοντας την εμφάνιση ανθρώπων, προφανώς ήταν προσβλητικοί», σημείωσε ακόμη, σύμφωνα με τον Guardian.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top