Πολιτική

Ανώτερος Τζανακόπουλος: Το τελευταίο που με απασχολεί είναι η επικοινωνιακή αποτίμηση της τραγωδίας

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 πως οι ευθύνες που υπάρχουν σε ό,τι αφορά την επιχειρησιακή δράση που λήφθηκε κατά τη διάρκεια των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την ανατολική Αττική αποτελούν αντικείμενο έρευνας της Δικαιοσύνης, .

«Το θέμα δεν είναι να καταλογίζουμε επιχειρησιακές ευθύνες βασιζόμενοι σε επί μέρους μαρτυρίες και ρεπορτάζ τόσο η διοικητική όσο και η δικαστική έρευνα συνεχίζονται και θα περιμένουμε τα αποτελέσματά τους», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς εάν αισθάνεται υπερήφανος για τη συνέντευξη Τύπου που ο ίδιος είχε παραχωρήσει μαζί με τους τέως αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής καθώς και με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Στη διάρκεια της συνέντευξης αυτής επιχειρήθηκε να δοθούν από τους αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και τον κ. Τόσκα, απαντήσεις για τις αιτίες που οδήγησαν στην εκδήλωση της πυρκαγιάς αλλά και για τους χειρισμούς τους σε ό,τι αφορά τον επιχειρησιακό έλεγχο της κατάστασης».

Και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο από τις 23:30, εκείνη την ώρα δεν μπορούσαμε να κάνουμε απολογισμό της κατάστασης, οι συνθήκες για τους πυροσβέστες ήταν αντίξοες. Εγώ δεν μπορώ να κάνω εκτιμήσεις και απολογισμούς με βάση τις μαρτυρίες δημοσιογράφων ή δημάρχων, μπορώ να δώσω μόνο σαφείς και διασταυρωμένες πληροφορίες, όταν έχω την πλήρη εικόνα».

«Το τελευταίο που με απασχολεί είναι η επικοινωνιακή αποτίμηση αυτής της τραγωδίας. Αυτό που με απασχολεί είναι εάν η Πολιτεία έκανε ό,τι έπρεπε, όπως με απασχολεί και το γεγονός αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και τη ρύθμιση του οικιστικού χώρου», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει ακόμα συγγνώμη από τους πυρόπληκτους, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε: «Η κυβέρνηση έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για όσα συνέβησαν και η συγγνώμη της είναι έμπρακτη, μέσω της αποκατάστασης των ζημιών και της υποστήριξης των πληγέντων».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Τζανακόπουλος αρκέστηκε να πει πως «αυτό αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού»

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top