Πολιτική

Γιατί «καίγεται» το πανηγύρι του Μαξίμου της 21ης Αυγούστου και μαζί και ο ανασχηματισμός

Στις στάχτες της Ανατολικής Αττικής μαζί με τους 91 νεκρούς θάφτηκε ο σχεδιασμός Μαξίμου για το  μεγάλο πανηγύρι της εξόδου από τα Μνημόνια, που είχε προγραμματιστεί για τις 21 Αυγούστου.

Ενώ όλα ήταν έτοιμα για ένα νέο σόου γραβάτας, ανάλογο με εκείνο του Ζαππείου, ήρθε η φονική πυρκαγιά και ανέτρεψε τα πάντα. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας όπως επισημαίνει ο ΒΗΜΑτοδότης, σκεφτόταν μέχρι και το Καστελλόριζο, για να αναγγείλει από εκεί την έξοδο από τα Μνημόνια.

Οι εορτασμοί ωστόσο, την συγκεκριμένη ημερομηνία, στις 21 Αυγούστου «καίγονται» από ένα σοβαρότερο λόγο: Την ίδια ημέρα συμπληρώνονται οι 40 ημέρες από τον θάνατο των 91 ανθρώπων που αφέθηκαν αβοήθητοι να απανθρακωθούν μέσα στις φλόγες της Ανατολικής Αττικής. Σε καμία περίπτωση φυσικά το Μαξίμου δεν επιθυμούσε οι εορτασμοί να μετατραπούν σε νεκρολογίες των χαμένων ανθρώπων.

Τώρα, ο Αλέξης Τσίπρας, αντί να πάει στο ακριτικό νησί, θεωρεί προτιμότερο να συγκαλέσει εκείνη την ημέρα το νέο Υπουργικό Συμβούλιο και με τη βοήθεια της ΕΡΤ να ανακοινώσει την έξοδο από τα μνημόνια, καθώς κατάλαβε ότι τέτοιου είδους φιέστες θα ξεσήκωναν τον κόσμο και όχι μόνον την αντιπολίτευση.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top