Ελλάδα

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να στείλετε και SMS στην Αστυνομία…(ΒΙΝΤΕΟ)

Εκτός από την τηλεφωνική κλήση στον αριθμό 100 για άμεση επικοινωνία με την Ελληνική Αστυνομία, μπορείτε επίσης να στείλετε και δωρεάν μήνυμα SMS στο ίδιο αριθμό, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το πρόγραμμα αναφοράς καταγγελιών στην Άμεση Δράση μέσω SΜS ξεκίνησε στα τέλη του 2003 και έγινε ευρέως γνωστό την επόμενη χρονιά που διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Την στιγμή που ο πολίτης στείλει το γραπτό μήνυμα, αμέσως ανοίγει μία «καρτέλα συμβάντος». Το συμβάν καταχωρίζεται και δίνεται εντολή στο πλησιέστερο περιπολικό να μεταβεί στο σημείο που έχει αναφερθεί για να ελέγξει τι έχει συμβεί. Το περιεχόμενο του γραπτού μηνύματος εμφανίζεται σε οθόνη υπολογιστή στο κέντρο επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης. Σε περίπτωση που ο χειριστής του υπολογιστή χρειάζεται κάποια διευκρίνιση στέλνει στον πολίτη που έστειλε το SΜS γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνό του ζητώντας περισσότερες πληροφορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους επίδοξους φαρσέρ, οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου που στέλνει το μήνυμα εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή και έτσι είναι εύκολος ο εντοπισμός του.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top