Πολιτική

Πυρετός στο Μαξίμου για τον ανασχηματισμό

Πυρετώδεις διαδικασίες επικρατούν όλο το προηγούμενο διάστημα στο Μαξίμου για τον ανασχηματισμό.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά την αναβολή μίας εβδομάδας «τρέχει» τις διαδικασίες, αρχής γενομένης με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι αργά χθες βράδυ βρισκόταν σε συνεχείς συννενοήσεις με στενούς του συνεργάτες και άλλους κορυφαίους του κόμματος, ενώ πληροφορίες επιμένουν ότι ο Πάνος Σκουρλέτης, έχει «κλειδώσει» για την γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεδρίαση ΣΥΡΙΖΑ

Με θέμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή μετά τα μνημόνια», στη σημερινή συνεδρίαση που ξεκινά στις 16:00 και η οποία αποφασίστηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, θα υπάρξει στρατηγικού χαρακτήρα συζήτηση για τα δεδομένα που δημιουργούνται στη νέα φάση, τόσο για το κόμμα (δεδομένου και ότι ούτως ή άλλως το 2019 είναι έτος πολλαπλών αναμετρήσεων), όσο φυσικά και για την κυβέρνηση, σε σχέση με την αποτελεσματική υλοποίηση του σχεδίου της για την «επόμενη μέρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή συνεδρίαση μεταξύ άλλων αναμένεται να εισηγηθεί εκλογή νέου Γραμματέα της ΚΕ και να παρουσιάσει την πρότασή του.

Έπειτα από την κομματική διαδικασία, προ των πυλών τίθεται και ο ανασχηματισμός. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ανώτατη κυβερνητική πηγή έδειχνε να μεταθέτει στην τρέχουσα εβδομάδα τις ανακοινώσεις για αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης.

Το «καλάθι» της ΔΕΘ

Έπειτα από την έξοδο από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός θέλει να παρουσιάσει κεντρικά σημεία του κυβερνητικού σχεδίου τα οποία επιπλέον θα δίνουν και το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στις νέες συνθήκες.

Βασικός σταθμός για αυτό αποτελεί η ΔΕΘ. Όπως προαναγγέλλουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας θα περιγράψει ένα «συνολικό πολιτικό και οικονομικό σχέδιο για την πρώτη περίοδο της εξόδου από τα μνημόνια».

Αυτό περιλαμβάνει «μέτρα κοινωνικής στήριξης και ελάφρυνσης κοινωνικών κατηγοριών που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, μέτρα στήριξης και προστασίας της μισθωτής εργασίας που βρίσκεται στο επίκεντρο του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης, πρωτοβουλίες για την βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος αλλά και θεσμικές τομές», κορυφαία εξ αυτών και η συνταγματική αναθεώρηση.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top