Πολιτική

Τα «παιδιά» του ΓΑΠ στο υπουργικό του Τσίπρα

Μια πλειάδα υπουργών της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, έχουν δηλώσει κατά καιρούς την επιθυμία τους να συμμετέχουν στην κυβέρνηση Τσίπρα, που θα προκύψει μετά τις αλλαγές στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Μέχρι στιγµής, σύμφωνα με τα parapolitika.gr, οι Γιάννης Ραγκούσης και Λούκα Κατσέλη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συµµετοχής, όπως και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ενώ, το όνομα ενός ακόμη στενότατου συνεργάτη του Γιώργου  Παπανδρέου,  ακούγεται τις τελευταίες ώρες για τον ανασχηματισμό. Πρόκειται για τον  καθηγητή Νομικής  Χάρη Παμπούκη ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Επικρατείας  καθ΄ όλη σχεδόν τη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του  ΓΑΠ.

Ξέχωρα πάντως από το… Παπανδρεϊκό του παρελθόν, ο κ. Παμπούκης είναι αποδεκτός από την επιστημονική και πολιτική κοινότητα.

Κατά  πληροφορίες προορίζεται να αναλάβει  το υπουργείο Εσωτερικών ή το Οικονομίας.

Απαντες όχι µόνον ανήκαν στον στενό πυρήνα του ΓΑΠ και διαµόρφωναν την επιχειρηµατολογία του υπέρ του ∆ΝΤ το 2010, αλλά ενεργούσαν και ως εντεταλµένοι στις επαφές του πρώην πρωθυπουργού στις παγκόσµιες αγορές, αλλά και γενικότερα στα πολιτικά πράγµατα εκείνης της περιόδου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top