Πολιτική

Το μυστήριο… Παπακώστα: Γιατί την έβαλε στην κυβέρνηση ο Τσίπρας

Η ανάληψη χαρτοφυλακίου από την κ. Κατερίνα Παπακώστα ήταν αναμενόμενη καθώς οι διεργασίες των προηγούμενων ημερών, της άνοιγαν διάπλατα την πόρτα του Μαξίμου. Αρχικά, η ίδια δήλωσε την επιθυμία της να συμμετέχει στην κυβέρνηση Τσίπρα. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, εισάκουσε την επιθυμία της και στο πλαίσιο της κεντροδεξιάς διεύρυνσης, την ενέταξε στην κυβέρνησή του.

Ωστόσο, στο παρασκήνιο της τοποθέτησής της στην κυβέρνηση κρύβεται ένας ακόμα λόγος.

Οπως σχολιάζεται στη στήλη ΒΗΜΑτοδότης «Ενα από τα πουλάκια που κατοικοεδρεύουν στην Ηρώδου Αττικού μου σφύριξε ότι ο κ. Τσίπρας τοποθέτησε την Κατερίνα Παπακώστα στην κυβέρνηση όχι τόσο επειδή τον ένοιαζε η διεύρυνση του κόμματος προς την Κεντροδεξιά, αλλά (και εδώ είναι το μυστικό) για να αυξήσει κατά ένα βουλευτή την Κοινοβουλευτική Ομάδα ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα έρθει για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η Κατερίνα Παπακώστα ως υφυπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα δεν θα μπορούσε να αρνηθεί να ψηφίσει την συμφωνία».

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η τοποθέτησή της στην κυβέρνηση ήταν ένα «δωράκι» του Αλέξη Τσίπρα στον Πάνο Καμμένο, καθώς με την ένταξη του κόμματος της κ. Παπακώστα στους ΑΝΕΛ, ενισχύεται η εκλογική παρουσία του κόμματος Καμμένου στην Β. Αθηνών, όπου είχε καταρρεύσει δημοσκοπικά.

Ωστόσο, η κ. Παπακώστα πολύ νωρίτερα θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα άλλο δίλημμα: Τι θα κάνει  όταν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή με δεδομένη την άρνηση Καμμένου να την ψηφίσει. Θα τον ακολουθήσει ή ως υφυπουργός θα επιλέξει στηρίξει την κυβέρνηση;

Αν συμβεί το πρώτο, θα είναι ίσως η πιο βραχύβια υφυπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα. Οπως και να έχει πάντως, το «κομματικό άλμα» που πραγματοποίησε στον πολιτικό της βίο, από τις κυβερνήσεις της παραδοσιακής δεξιάς στην Αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα, έχει καταγραφεί στο βιογραφικό της.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top