Διεθνή

Απελευθερώθηκαν οι Αιγύπτιοι ψαράδες που είχαν συλληφθεί από το ψευδοκράτος

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των πέντε αιγύπτιων ψαράδων που κρατούνταν επί επτά μέρες στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, αφότου συνελήφθησαν σε διεθνή ύδατα από τις Αρχές του ψευδοκράτους.

Ο πλοίαρχος του ψαροκάικου, ονόματι Αμπντούλ, αφηγήθηκε πώς έξι τούρκοι στρατιώτες επιβιβάστηκαν στο πλοίο με πρόφαση ότι ήθελαν να διενεργήσουν έλεγχο για παράνομο φορτίο. Στη συνέχεια τους ενημέρωσαν πως τίθενται υπό κράτηση κι ότι πρέπει να πλεύσουν προς την Κερύνεια.

Ο καπετάνιος δήλωσε ότι το πλήρωμα παρέμεινε υπό κράτηση για τρεις ημέρες ώστε να ελεγχθούν τα χαρτιά του πλοίου και άλλες τρεις προκειμένου να ελεγχθούν τα προσωπικά τους έγγραφα, όπως μεταδίδουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Τους πέντε ψαράδες, που επέστρεψαν με το ψαροκάικο στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, υποδέχθηκαν η πρέσβης της Αιγύπτου στην Κύπρο, Μάι Τάχα Χαλίλ, και στελέχη της κυπριακής ιδιοκτήτριας εταιρείας «Τα ψαροκάικα».

Ο καπετάνιος είπε ακόμη πως στις φυλακές δεν υπήρχε σίτιση και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Τα ψαροκάικα», Άριστος Αριστείδου, τους έδωσε χρήματα για να αγοράζουν καθημερινά φαγητό.

Την ικανοποίηση του Καΐρου μετέφερε με δηλώσεις του ο εκπρόσωπός του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, Άχμεντ Αμπού Ζάιντ, επαινώντας την συνεργασία και τις προσπάθειες που κατέβαλαν το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου καθώς και η Αιγυπτιακή πρεσβεία στη Λευκωσία.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top