Πολιτική

Η εισαγγελία καλεί την Δούρου ως ύποπτη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα!

Η ώρα της απόδοσης ποινικών ευθυνών για την φονική πλημμύρα στην Μάνδρα έφτασε με την κλήση των υπόπτων σε εξηγήσεις.

Τουλάχιστον 10 εμπλεκόμενοι θα κληθούν σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου , στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που ολοκληρώθηκε.

Στην λίστα των υπόπτων οι οποίοι καλούνται με εισαγγελική παραγγελία, στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Δυτικής Αττικής, για τέλεση αξιόποινων πράξεων βρίσκεται , σύμφωνα με πληροφορίες, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας.

Τα αδικήματα για τα οποία αναμένεται να λογοδοτήσουν είναι σε βαθμό πλημμελήματος και αφορούν τις πράξεις της πρόκλησης πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, σωματικές βλάβες αλλά και παραβίαση κανόνων οικοδομικής, τα οποία τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι εμπλεκόμενοι φέρονται, μεταξύ άλλων, με πράξεις ή παραλείψεις τους να μην προχώρησαν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και να εξέδωσαν άδειες για να χτιστούν ακίνητα πάνω στα ρέματα. Αποκαλυπτικό είναι το πολυσέλιδο πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην ογκοδέστατη δικογραφία, όπου καταγράφεται ότι τα αυθαίρετα κτίσματα μέσα στα ρέματα της περιοχής υπερβαίνουν τα 39 και πρόκειται για αποθήκες, κατοικίες, πρατήρια καυσίμων, αμαξοστάσια, γήπεδα και κέντρο διασκέδασης.

Οι κλήσεις στους πρώτους υπόπτους άρχισαν να αποστέλλονται από τις αρχές της εβδομάδας μετά την ολοκλήρωση της μελέτης της δικογραφίας η οποία περαιώθηκε από την Υποδιεύθυνση ασφαλείας Δυτικής Αττικής και έφτασε στα χέρια της εισαγγελικής λειτουργού στα μέσα Σεπτέμβρη.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι στην περίπτωση που ασκηθούν ποινικές διώξεις αν και τα αδικήματα είναι πλημμελήματα την υπόθεση θα χειριστεί τακτικός ανακριτής.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top