Πολιτική

Νέα διαρροή στο «Ποτάμι»: Ο Δανέλλης διαχωρίζει τη θέση του από τον Θεοδωράκη

Ακόμη ένα εν δυνάμει υποστηρικτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας μπορεί να μετράει ο Αλέξης Τσίπρας από σήμερα, αφού ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης διαχώρισε τη θέση του από τις δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη ότι δεν προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης εάν ο Πάνος Καμμένος υλοποιήσει την απειλή του και αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 ο κ. Δανέλλης ανέφερε πως θα είναι τραγικό για τη χώρα μας για οποιοδήποτε λόγο να μην κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ίδιος να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση εφόσον αυτή την χρειαστεί προκειμένου στη συνέχεια να κυρωθεί η συμφωνία.

«Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι είναι μονόδρομος για την Ελλάδα σε περίπτωση που ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από την άλλη πλευρά και τελειώσει θετικά το δημοψήφισμα και η συνταγματική αναθεώρηση, εμείς να μην την κυρώσουμε. Θα είναι τραγικό για τη χώρα μας για τον οποιοδήποτε λόγο να μην κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Ο καθένας μας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Και το κάθε κόμμα και ο κάθε βουλευτής ατομικά. Είμαστε ενώπιον της συνείδησης μας και της εθνικής ευθύνης. Δεν μιλάμε για ένα θέμα τακτικής ή εσωτερικής κατανάλωσης.

Αφήνω ανοικτό το ενδεχόμενο να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αν προκύψει μια τέτοια αναγκαιότητα θα πρέπει να σκεφτούμε πολλά πράγματα τότε».

«Πρέπει να τελειώσει η αυξανόμενη ρωσική επιρροή στα Βαλκάνια και η τουρκική διαίσθηση που μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτες πιθανές επιπλοκές στην λειτουργία του ΝΑΤΟ. Αν η Ελλάδα αρνηθεί την κύρωση μας απομένει μας περιμένει μια απόλυτη απομόνωση και μια εθνική ήττα. Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να είμαστε συνεπείς στην ολοκλήρωση της κύρωση της συμφωνίας», δήλωσε ακόμη.

Περνώντας σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις Θεοδωράκη ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο κ. Δανέλλης είπε ότι αυτή η θέση είναι λάθος.

«Νομίζω πως το Ποτάμι έκανε λάθος να λέει ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης προκειμένου στη συνέχεια να κυρωθεί η συμφωνία. Διαφωνώ με την θέση που διατύπωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Σε τέτοιου είδους διλήμματα τα πράγματα δεν είναι άσπρο μαύρο. Η όλη αντιμετώπιση του θέματος έχει να κάνει με την διεθνή μας υπόσταση γι’ αυτό τα κομματικά, εσωκομματικά και προσωπικά παιχνίδια που μας έφεραν στο αδιέξοδο των 27 χρονών δεν οφείλουν, τα πληρώσαμε πανάκριβα. Έχουμε πίσω μας 27 χρόνια ας δούμε τι μας κόστισε αυτή η ιστορία και αν μπορούμε ξανά να την μπλοκάρουμε».

Μάλιστα, ο κ. Δανέλλης εκτίμησε ότι αν τελικά η κύρωση της συμφωνίας πάει στην επόμενη Βουλή και σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί αυτή την «καυτή πατάτα» και η Νέα Δημοκρατία θα διασπαστεί, καθώς το ευρωπαϊκό κομμάτι της δεν θα μπορέσει να συνταχθεί με την μη κύρωση της συμφωνίας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top