Πολιτική

Έξαλλη η Δούρου: «Φτάνει πια με τα τρολ…»

Τη δική της απάντηση, μέσα από ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, σε εκείνους που της προσάπτουν ότι βρέθηκε στο Μάτι ως «γκεστ», δίνει η Ρένα Δούρου, περιφερειάρχης Αττικής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια τονίζει ότι έχει επιλέξει την πορεία της όχι πριν «από ένα ή έξι μήνες». «Είναι μια στάση ζωής, είναι ένα τρόπος άσκησης διοίκησης» γράφει η κ. Δούρου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Φθάνει πια με μια παρεούλα, τρολ και ορισμένα ΜΜΕ που δεν σέβονται ούτε θανάτους, ούτε πόνο αλλά ούτε και την σε εξέλιξη έρευνα της Δικαιοσύνης. Προσπαθούν με κάθε τρόπο, με κάθε ψέμα, να περάσουν τη δική τους, διαστρεβλωμένη, εικόνα. Γιατί έτσι τους βολεύει, κομματικά, πολιτικά. Ανήθικα».

Προσθέτει δε το εξής: «Ας το πάρουν όμως απόφαση. Δεν θα τους περάσει […] Ο Γκέμπελς θα κοκκίνιζε μπροστά τους».

Η ίδια εξηγεί τη στάση της, χρησιμοποιώντας παραδείγματα, όπως το Κέντρο Logistics που ίδρυσε η Περιφέρεια Αττικής: «Όταν, στην κορύφωση του μεταναστευτικού φαινομένου τον Μάρτιο του 2016, ιδρύσαμε το Κέντρο Ειδών Πρώτης Ανάγκης (Κέντρο Logistics) για τους πρόσφυγες/μετανάστες, την ώρα που κάποιοι εμβολίαζαν –«έτσι χωρίς πρόγραμμα»- μεταναστόπουλα, εμείς επιλέγαμε τη δημιουργία μιας δομής για τη συστηματική τους στήριξη. Χωρίς να καλέσουμε τις κάμερες να μας απαθανατίσουν…».

Η κ. Δούρου συνεχίζει αναφερόμενη στη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους από την Περιφέρειας Αττικής: «Όταν λύσαμε το χρόνιο πρόβλημα της μετακίνησης χιλιάδων μαθητών της Αττικής εγκαίρως στα σχολεία τους, στην αρχή της χρονιάς, δεν βγήκα φωτογραφία ως συνοδός σε πούλμαν».

Και προσθέτει για το υπό εξέλιξη έργο της διευθέτησης του ρέματος της Αγ. Αικατερίνης στη Μάνδρα: «Όταν ξεκινήσαμε το μεγάλο, και επί δεκαετίες σε εκκρεμότητα, αντιπλημμυρικό έργο διευθέτησης του Ρέματος Αγ. Αικατερίνης στη Μάνδρα, δεν ανέβηκα σε καμία μπουλντόζα για να τουιτάρω μετά τη σχετική φωτό μου. Ούτε κάλεσα τα κανάλια για θριαμβολογίες».

Η περιφερειάρχης αναφερόμενη στην αντιμετώπισή της από ορισμένους σε σχέση με την τραγωδία της Ανατολικής Αττικής τονίζει: «Όποτε τους συμφέρει είμαι “αόρατη” και άλλοτε “ορατή”… Κόβουν και ράβουν αναλόγως. Όταν μετείχα στην ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Ραφήνας στις 24 Ιουλίου, παρουσία μάλιστα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για κάποιους ήμουν “αόρατη”. Όταν μετείχα στην επίσκεψη –χθες– του πρωθυπουργού στο Μάτι, ήμουν “γκεστ”. Και συνεχίζει «σκιαγραφώντας» εκείνους που θεωρεί υπεύθυνους:

«Είναι οι ίδιοι που διαστρέβλωσαν αναίσχυντα τα λόγια μου στη συνέντευξή μου στην “Eφημερίδα των Συντακτών”, για να με σπιλώσουν. Για να προσθέσουν το “αδιάφορη”, δίπλα στο “εξαφανισμένη”. Και για να συνεχίσουν να αγνοούν ή να διαστρεβλώνουν σημαντικές πρωτοβουλίες και συναντήσεις για την επούλωση των πληγών στην Αν. Αττική με τον αρχιεπίσκοπο, διακεκριμένους επιστήμονες, τον Αμερικανό πρέσβη». Και συνεχίζει:

«Γράφουν απαξιωτικά για τις προσπάθειες της Περιφέρειας, των ανθρώπων της, των υπαλλήλων της, να δώσουν λύσεις σε πρωτόγνωρες καταστάσεις».

Καταλήγοντας η κ. Δούρου, αναφερόμενη σε όσους καταφέρονται εναντίον της γράφει ότι «όσο συνεχίζουν ψέματα, παραπληροφόρηση, χυδαιότητα, και όχι μόνο απέναντί μου, τόσο περισσότερο εκτίθενται, τόσο περισσότερο βουλιάζουν στο βούρκο τους. Και ως γνωστόν, ο βούρκος δεν έχει πάτο…».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top