Ελλάδα

Η απολογία του κοσμηματοπώλη: Παρασύρθηκα πάνω στην ταραχή μου – Ήθελα να τον εμποδίσω να φύγει

Στην έντονη ταραχή του για να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία του, απέδωσε τις βιαιότητες σε βάρος του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου, ο κατηγορούμενος κοσμηματοπώλης.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 33χρονο, ενώ χαρακτήρισε «ατυχή» την αντίδραση του να εμποδίσει το θύμα να διαφύγει από το κοσμηματοπωλείο με κλωτσιές.

«Βρισκόμουν υπό το κράτος έντονης ταραχής λόγω της συμπεριφοράς του άνδρα. Είχε μπει παράνομα μέσα στο κατάστημά μου και είχε καταστρέψει πλήρως τη βιτρίνα του» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 73χρονος στο υπόμνημά του, σημειώνοντας ακόμη:

«Υπολαμβάνοντας, λόγω της αναστάτωσης του εσωτερικού του καταστήματος, της αφαίρεσης του πολύτιμου εμπορεύματος μου και επειδή δεν είχε φθάσει ακόμα η αστυνομία, και μπροστά στον επικείμενο κίνδυνο να βγει ο άνδρας έξω σε κατάσταση αμόκ, ενήργησα για την προάσπιση της ζωής μου και της προσβαλλόμενης περιουσίας μου, παρασυρόμενος στην ατυχή αντίδρασή μου».

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Χάρης Αναγνωστόπουλος επανέλαβε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι έχει αποκλειστεί από την ιατροδικαστική έκθεση ότι οι αμυχές και τα χτυπήματα οδήγησαν στο θάνατο» ενώ ερωτώμενος εάν ο κατηγορούμενος έχει μετανιώσει, είπε: «Ο εντολέας μου λυπάται για ό,τι συνέβη , αφού πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Σκέφτεται ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρηση του».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top