Ελλάδα

Μας δουλεύουν και από πάνω: Εκ παραδρομής, λέει, μπήκε νοσοκομείο στο «Υπερταμείο»

Ένα λάθος που πέρασε από πολλά γραφεία, υπογράφηκε από πολλούς αρμόδιους, το είδαν πολλά μάτια, αλλά το αγνόησαν, τελικά, το ανακάλυψε, το είδε και το κατήγγειλε ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης, βλέποντας- σχολαστικά- ότι τα νούμερα του ΚΑΕΚ ενός ακινήτου, που θα πήγαινε στο «Υπερταμείο» μαζί με πολλά άλλα κτίρια, που για τους ιθύνοντες, ήταν μάλλον μόνο 14ψήφιοι κωδικοί, που είχαν δημοσιευθεί ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ήταν και ένα δημόσιο νοσοκομείο! Αμέσως σήμανε συναγερμός για τη… διάσωση του  «Γεννηματάς Θεσσαλονίκης» και μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με την αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ, ήρθε η απάντηση από τον  διοικητή της  3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιώργο Κίρκο, ο οποίος, απέδωσε σε λάθος «εκ παραδρομής» την ενσωμάτωση του ακινήτου στη συγκεκριμένη λίστα.

«Μετά από επικοινωνία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώθηκε ότι εκ παραδρομής τέθηκαν στη λίστα οι ΚΑΕΚ Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ανάμεσα στα οποία είναι και το ΚΑΕΚ του νοσοκομείου Γεννηματάς. Τα ΝΠΔΔ δεν μπορούν μεταβιβαστούν στο ΤΑΙΠΕΔ», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κίρκος, διοικητής της 3ης ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια),

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ που επικαλείτο το ΦΕΚ 2319 /τεύχος Β της 19ης Ιουνίου 2018.»Το 6.152 ακίνητο από τα 10.119 συνολικά που παραχωρήθηκαν με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2317 19 Ιουνίου 2018 είναι το Δημόσιο Νοσοκομείο «Γεννηματάς Θεσσαλονίκης». Φέρει Κωδικό Αριθμό Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) 190442650001-0-0.Η έρευνα μας συνεχίζεται. Απ’ ότι φαίνεται υπάρχουν και άλλα Νοσοκομεία που παραχωρήθηκαν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Γιώργος Κίρκος, μετά την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, ζήτησε, τότε, κατόπιν υπογραφής, από τη διοίκηση του Γεννηματάς τα σχετικά έγγραφα και αφού διαπίστωσε ότι το ΚΑΕΚ 190442650001-0-0 ανήκει στο νοσοκομείο ενημέρωσε αμέσως το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διερευνήσει το θέμα και να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες.

Στη συνέχεια, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επικοινώνησε με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και διαπιστώθηκε ότι τα ΚΑΕΚ των ΝΠΔΔ, μεταξύ των οποίων και το ΚΑΕΚ του Γεννηματάς, συμπεριλήφθηκαν εκ παραδρομής στον κατάλογο που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιου του νοσοκομείου Γεννηματάς και οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο ίδιος διασταύρωσε από τα κτηματολογικά έγγραφα ότι το ΚΑΕΚ στη σειρά 6.152 του εν λόγω ΦΕΚ ανήκει στο Γεννηματάς .

«Αν διαβάσετε την παράγραφο ζ’ του ΦΕΚ αναφέρεται ότι η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ υπέβαλε στον υπουργό Οικονομικών γραπτό αίτημα στις 14 Ιουνίου 2018 με εισήγηση του εντεταλμένου συμβούλου της. Φαίνεται ότι από κάποιον ζητήθηκε να μπει στη λίστα, το θέλουν, κάποιος ενδιαφέρεται. Και βέβαια από τα 22.601 τμ δομημένης επιφάνειας, τα 12.600-12.800 ανήκουν στο Γεννηματάς. Τόση είναι η δομημένη επιφάνεια του νοσοκομείου. Είναι φιλέτο το οικόπεδο του Γεννηματάς. Και μάθαμε ότι είναι στο ΦΕΚ και το παλιό νοσοκομείο της Άρτας, το οποίο τώρα λειτουργεί ως ΤΟΜΥ», πρόσθεσε ο κ. Κετικίδης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top