Διεθνή

Μην πηγαίνετε στην Γερμανία λένε οι Ελβετοί…

«Ας δούμε με προσοχή το θέμα των διαδηλώσεων στη Γερμανία», αναφέρει στην ιστοσελίδα του το υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας

Η Ελβετία εφιστά την προσοχή όλων όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Γερμανία με αφορμή τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στο Κέμνιτς της Σαξονίας μεταξύ νεοναζί και αριστερών.

Όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο «N-tv»,το υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του ταξιδιωτικές συστάσεις εφιστώντας την προσοχή στους ταξιδιώτες, ύστερα από τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ νεοναζί και αριστερών στους δρόμους της νοτιοανατολικής Γερμανίας με αφορμή το θάνατο ενός Γερμανού πολίτη ύστερα από συμπλοκές με αλλοδαπούς.

«Γερμανία: Ας δούμε με προσοχή το θέμα των διαδηλώσεων, καθώς οι ταραχές είναι σοβαρές», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα του ελβετικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι νεοναζί διαμαρτύρονται στους δρόμους του Κέμνιτς για την «εγκληματικότητα των ξένων» φωνάζοντας συνθήματα,όπως «εμείς είμαστε ο λαός».Την ίδια ώρα, μετανάστες και αριστεροί τους προκαλούν προτάσσοντας το μεσαίο δάκτυλο ως απάντηση στις κινητοποιήσεις τους.

Η γερμανική κυβέρνηση καταδικάζει δριμύτατα τα επεισόδια και εμμέσως πλην σαφώς ρίχνει την ευθύνη στις αρχές της Σαξονίας με το επιχείρημα ότι δεν κατάφεραν να επιβάλουν την τάξη.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top