Πολιτική

Αυτό είναι το νέο ασφαλιστικό της ΝΔ: Δουλεύεις περισσότερο, παίρνεις μεγαλύτερη σύνταξη

Η πρόταση της ΝΔ για το νέο Ασφαλιστικό που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ, στηρίζεται στην φιλοσοφία «εάν δουλεύεις περισσότερο θα παίρνεις περισσότερη σύνταξη και αν δουλεύεις λιγότερο θα παίρνεις λιγότερα πίσω».

Στις προτεραιότητες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τα tanea.gr, είναι η κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και η θέσπιση ενός νέου ασφαλιστικού συστήματος που θα αμείβει όσους εργάζονται περισσότερο.
Το νέο σύστημα που αναμένεται να εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα στηρίζεται σε τρεις πυλώνες ασφάλισης. Ο ΕΦΚΑ θα εξακολουθήσει να είναι ο φορέας για τον πρώτο πυλώνα που θα είναι υποχρεωτικός, δημόσιος και αναδιανεμητικός.
Στον δεύτερο πυλώνα, που θα είναι επίσης υποχρεωτικός, οι πολίτες θα αποταμιεύουν σε έναν προσωπικό τους λογαριασμό μέρος των εισφορών τους μπορώντας να επιλέξουν είτε έναν δημόσιο φορέα, είτε ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία. Σύμφωνα με στελέχη της Πειραιώς, η σχετική ρύθμιση εισάγεται για να μη διακυβεύονται στο μέλλον οι συντάξεις αναλόγως της οικονομικής συγκυρίας. Παράλληλα, οι ασφαλισμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον τρίτο πυλώνα, που είναι η συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση.
Δηλαδή κάτι που γίνεται ούτως ή άλλως σήμερα, καθώς όποιος το επιθυμεί μπορεί να έχει επιπλέον ασφάλιση σε ιδιωτικές εταιρείες. Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται σε διάφορες παραλλαγές σε πάρα πολλές χώρες εδώ και χρόνια, όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Νορβηγία, ο Καναδάς και η Νέα Ζηλανδία.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top