Αστυνομικά

Συγκλονίζει τη Γλυφάδα ο αρχιτέκτονας που έγινε δολοφόνος

Συγκλονίζει τη Γλυφάδα ο αρχιτέκτονας που έγινε δολοφόνος εξαιτίας της οικονομικής διαφοράς που είχε με τον φαρμακοποιό Βασίλη Φλώρο. Ο αρχιτέκτονας από τη Γλυφάδα, ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος για την πράξη του στους αστυνομικούς, οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης στον εισαγγελέα.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, η οικονομική διαμάχη που είχε με τον Βασίλη Φλώρο του είχε γίνει εμμονή.

Πληροφορίες λένε ότι οι διαφορές του αρχιτέκτονα από τη Γλυφάδα με τον φαρμακοποιό Βασίλη Φλώρο είχαν φόντο ένα ακίνητο, για το οποίο κατέληξαν στο δικαστήριο. Πιο συγκεκριμένα, ο φαρμακοποιός φέρεται να είχε δανείσει στον δράστη ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο ο τελευταίος δεν του επέστρεψε. Οι δυο τους πήγαν στα δικαστήρια και εκεί ο δράστης έχασε ακίνητο που βγήκε σε πλειστηριασμό για 300.000 ευρώ.
Όσο για το όπλο με το οποίο σκότωσε τον 57χρονο φαρμακοποιό, ο αρχιτέκτονας είπε στους αστυνομικούς ότι το πέταξε κοντά στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Ιωνίας στο Νέο Ψυχικό χωρίς, ωστόσο, αυτό να έχει βρεθεί.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του, ο 51χρονος, ισχυρίστηκε ότι όταν έχασε το σπίτι του, «θόλωσε» το μυαλό του και ήθελε να εκδικηθεί με κάθε τρόπο το θύμα. Έτσι, βρήκε, από την παράνομη αγορά, ένα 22αρι όπλο και του έστησε ενέδρα θανάτου το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου, την ώρα που ο φαρμακοποιός έβγαινε με το αυτοκίνητό του από το γκαράζ της οικίας του, στο Νέο Ψυχικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης «τυφλωμένος» από θυμό πήγε με το ίδιο το αυτοκίνητό του στον τόπο του εγκλήματος και το στάθμευσε σε κοντινή απόσταση, ενώ τα στοιχεία του οχήματος καταγράφηκαν από κάμερες ασφάλειας. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών βρήκε τα στοιχεία του οχήματος του δράστη και σε συνδυασμό με τις οικονομικές διαφορές που είχε με το θύμα έφτασε στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου, ο 57χρονος φαρμακοποιός βγήκε από το σπίτι του, στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Ιωνίας στο Νέο Ψυχικό, με σκοπό την αποστολή ενός δέματος προς τον γιο του στην επαρχία.

Ο δολοφόνος τον προσέγγισε γρήγορα, το θύμα άνοιξε το παράθυρο, είχαν μια μικρή σε χρόνο συνομιλία, και στη συνέχεια ο δράστης πυροβολεί εναντίον του και τον τραυματίζει θανάσιμα.

Η ιατροδικαστής από την νεκροτομή του σώματος του θύματος διαπίστωσε ότι φέρει 5 τραύματα από βολίδες περιστρόφου των 22 ΜΜ.

Το πλαϊνό τζάμι του αυτοκινήτου από την πλευρά του οδηγού ήταν ανοικτό, ενώ δεν είχε αποκλειστεί η πιθανότητα είτε το θύμα, είτε ο δράστης να άνοιξε την πόρτα του οχήματος, ο πρώτος στην προσπάθειά του να διαφύγει ή ο δολοφόνος για να τον σκοτώσει.

Το θύμα βρέθηκε έξω από το όχημα, ενώ η ιατροδικαστής φαίνεται πως έχει εντοπίσει εκδορές στο πρόσωπο και το σώμα του φαρμακοποιού, οι οποίες ενδεχομένως προέρχονται από την πτώση του στο έδαφος.

Οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν να συλλέγουν πληροφορίες για τις εκκρεμότητες του θύματος και έπεσαν πάνω στον 51χρονο δράστη ο οποίος προσήχθη και ομολόγησε λίγη ώρα αργότερα την πράξη του.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων, είχαν ήδη καταφέρει να συλλέξουν αρκετά στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος καθώς υπήρχαν πολλά «λάθη» αλλά και προχειρότητα στις κινήσεις του δράστη.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top