Ελλάδα

Λάθη επί λαθών για τα νοσοκομεία στο Υπερταμείο – Ξανά στους δρόμους η ΠΟΕΔΗΝ

Kινητοποιήσεις ετοιμάζει η ΠΟΕΔΗΝ στις 8:30 το πρωί της Παρασκευής (28/9) μπροστά στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Αφορμή στάθηκε η ένταξη των νοσοκομείων Ιπποκρατείου και Γεννηματάς Θεσσαλονίκης, καθώς και του νοσοκομείου Άρτας στο Υπερταμείο. Το θέμα δεν τελεσφόρησε γιατί οι ιθύνοντες,κατάλαβαν το λάθος τους, αλλά δεν φαίνεται αυτό, να είναι αρκετό για να κρύψει τις προθέσεις τους.

Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη, η ΠΟΕΔΗΝ ανακάλυψε πως το » λάθος εκ παραδρομής» , ήταν… επαναλαμβανόμενο.

Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ , Στρατής Πλωμαρίτης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν γνωρίζει το θέμα αλλά επικαλέστηκε τη χτεσινή δήλωση του διοικητή της 3ης ΥΠΕ Γιώργου Κίρκου ότι τα ΝΠΔΔ δεν μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο  συμπληρώνοντας ότι  : «Το Ιπποκράτειο είναι ΝΠΔΔ και αυτή η απάντηση τα καλύπτει όλα».

Όσο και αν έχει την πρόθεση να αποστομώσει την κοινή γνώμη, ο κ. Πλωμαρίτης, δεν μπορεί να δικαιολογήσει ούτε το …επαναλαμβανόμενο λάθος, ούτε ότι υπήρξε αποσιώπησή του, μέχρις ότου το ανακαλύψει η ΠΟΕΔΗΝ, πολλώ δε μάλλον ότι τα ψηφία αυτά, του ΚΑΕΚ, από κάποιους εγκρίθηκαν, υπογράφηκαν και πιστοποιήθηκαν όταν τα συμπεριέλαβαν στον εν λόγω κατάλογο.

Κανένας τότε, δεν βρέθηκε να πει το αποστομωτικό τα  ΝΠΔΔ δεν μπορούν μεταβιβαστούν στο Υπερταμείο;

Στη σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται ότι: «Το υπ’ αριθμόν 6.298 ακίνητο από τα 10.119 συνολικά που παραχωρήθηκαν από την κυβέρνηση στο Υπερταμείο για ξεπούλημα είναι το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Φέρει το κωδικό Αριθμού Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) 190445301029-0-0. Πρόκειται για το μεγαλύτερο Νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Θεσσαλονίκης. Μετά το Γ. Γεννηματάς και το Ιπποκράτειο. Ξεπουλάνε τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Στο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και το παλαιό Νοσοκομείο της Άρτας στο οποίο στεγάζονται το Κέντρο Υγείας αστικού τύπου (πρώην Μονάδα ΕΟΠΥΥ), η 1η ΤΟΜΥ Άρτας και το ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Αποκατάστασης). Το κτίριο έχει επισκευαστεί και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση με κοινοτικά κονδύλια για να λειτουργεί ως ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Δαπανήθηκαν το έτος 2009 για την επισκευή του 5 εκατ. ευρώ. Είναι κληροδότημα από τον Αλέξανδρο Ζάρα με τον όρο να λειτουργεί ως Υγειονομική Μονάδα».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top