Πολιτική

Σβίγκου: Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει ρητά αν η θέση Γεωργιάδη για τα δάνεια, είναι και θέση της ΝΔ

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει ρητά αν η θέση Γεωργιάδη είναι και θέση της ΝΔ» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 για τα δάνεια των κομμάτων.

Όπως είπε, θα έπρεπε «να είχε βγει η ΝΔ επίσημα και ο Κ. Μητσοτάκης να «αδειάσουν» τον αντιπρόεδρο της ΝΔ σχετικά με την πρότασή του για τα δάνεια των κομμάτων, ειδικά την ημέρα που έχει βγει η είδηση ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει κερδίσει πρωτόδικα αγωγή σε βάρος του συγκεκριμένου κόμματος».

Η Ρ. Σβίγκου υπογράμμισε ότι η ΝΔ κρύβεται πίσω από διαρροές και δεν ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες ακριβώς για το τι συμβαίνει με τα δάνειά της.

«Όταν χρωστάς 200 εκατομμύρια ευρώ, αυτά ήταν και τα στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί και στην εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, θα πρέπει να υπάρχουν επαρκείς εξηγήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει ρητά αν η θέση Γεωργιάδη είναι και θέση της ΝΔ» τόνισε.

Αναφορικά με τη δανειοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τη ΝΔ για αποπροσανατολισμό και πρόσθεσε ότι «προσπάθησε να βάλει στην ίδια την ζυγαριά τα δάνεια συνολικά 400 εκατ. ευρώ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με το δάνειο, το οποίο τότε ήταν της τάξης των 7,5 εκατ. και τώρα είναι κάτω από 5 εκατ. ευρώ, γιατί αποπληρώνεται κανονικά. Προσπάθησε να βάλει στην ίδια ζυγαριά δάνεια εξυπηρετούμενα, γιατί και το ΚΚΕ έχει εξυπηρετούμενο δάνειο, με δάνεια τα οποία δεν αποπληρωνόντουσαν».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο κ. Γεωργιάδης, αναφέρεται σε ένα δάνειο της ΕΑΡ. «Ήταν ένα δάνειο 80 εκατ. δραχμών από την Ιονική Τράπεζα, το οποίο έχει εξοφληθεί από το 1997, δηλαδή εδώ και είκοσι χρόνια, με 175 εκατ., με διπλάσιο δηλαδή ποσό από το αρχικό κεφάλαιο. Αυτό είναι το «μέγα σκάνδαλο» για το οποίο κατηγορείται, όχι βέβαια ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο τότε Συνασπισμός, στον οποίο είχαν περιέλθει μετά τη συνένωση και τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΑΡ».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top