Πολιτική

Τριγμοί στους ΑΝΕΛ! Κατσίκης: Δεν θα μας εμποδίσει ο Παπαχριστόπουλος να ρίξουμε τη κυβέρνηση

Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό που θα κάνουμε είναι να αποτρέψουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ο κ.Κατσίκης

Τις τριγμές στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τις διαφοροποιήσεις βουλευτών και στελεχών επί της Συμφωνίας των Πρεσπών επιβεβαίωσε και με σημερινές του δηλώσεις ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κ. Κατσίκης.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Κατσίκης υποστήριξε ότι η διαφοροποίηση του Θ. Παπαχριστόπουλου από την κεντρική γραμμή του κόμματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών αφορά μόνο σε προσωπική του άποψη.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι είτε αποσύρουμε την εμπιστοσύνη είτε ρίξουμε την κυβέρνηση, αυτό που θα κάνουμε είναι να αποτρέψουμε το σχέδιο της Συμφωνίας να έρθει στη Βουλή και να κυρωθεί. Δε θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο να την ψηφίσουν κάποιοι άλλοι. Θέλουμε να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι παίζουμε σκοτεινό ρόλο και να αποδείξουμε ότι έχουμε πάγια θέση» είπε ο κ.Κατσίκης.

Κληθείς να απαντήσει στο γιατί δεν στήριξαν την πρόταση μομφής της ΝΔ, διερωτήθηκε «έπρεπε να ρίξουμε από τότε την κυβέρνηση, ως εντολοδόχοι της Νέας Δημοκρατίας;».

Αναφορικά με τη διαφοροποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και συγκεκριμένα με την απόσυρση της εμπιστοσύνης του συγκυβερνώντος κόμματος στην κυβέρνηση, επανάλαβε τα λόγια του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου ότι δηλαδή η εμπιστοσύνη θα αποσυρθεί με «κομματική πειθαρχία», υποστηρίζοντας ότι ο Θ.Παπαχριστόπουλος, εξέφρασε διαφορετική άποψη, «δεν είπε ότι όταν έρθει εκείνη η ώρα θα διαφωνήσει».

«Ο κ.Παπαχριστόπουλος έχει εκφράσει πολλές φορές διαφορετική άποψη από αυτήν του κόμματος, ποτέ όμως δεν διέρρηξε τις σχέσεις του με το κόμμα. Ο κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα της προσωπικής άποψης. Έχει αποφασιστεί η στάση του κόμματος που θα κρατήσουμε σε αυτό το θέμα» είπε ο κ.Κατσίκης, τονίζοντας ότι δεν μπορεί η στάση του κ. Παπαχριστόπουλου να εμποδίσει τον κ.Καμμένο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top