Ελλάδα

«Υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα»

Νέα τροπή στην υπόθεση του τραγικού θανάτου του 33χρονου δίνει η δικηγόρος της οικογένειας, Άννυ Παπαρούσου.

Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Ζακ Κωστόπουλος βρήκε τραγικό θάνατο, το απόγευμα της Παρασκευής, 21.09.2018, έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος , στο κέντρο της πόλης, είναι ο πλέον σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Ο κοσμηματοπώλης και η οικογένειά του δηλώνουν πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα την στιγμή του ξυλοδαρμού, ενώ η πλευρά του θύματος, μέσω των δικηγόρων και της οικογένειας του άτυχου 33χρονου, μιλά ξεκάθαρα για δολοφονία.

«Φως» στα καίρια ερωτήματα περίμεναν όλοι να ρίξει το ιατροδικαστικό πόρισμα, ωστόσο το «φως» αυτό δεν ήρθε.

Οι ιατροδικαστές ανακοίνωσαν πως δεν μπορούν να πουν με ακρίβεια πώς επήλθε ο θάνατος του 33χρονου. Στο σημείο που συμφωνούν οι ιατροδικαστές και ο σύμβουλος που ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου είναι ότι τουλάχιστον μακροσκοπικά, δεν έφερε κακώσεις που να μπορούν από μόνες τους να προκαλέσουν τον θάνατό του.

Αναμένουν τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, για να μπορέσουν ουσιαστικά να απαντήσουν στο κατά πόσο τα τραύματα που έφερε ο Ζακ Κωστόπουλος συνετέλεσαν στο να επέλθει το μοιραίο.

Μετά τις ανακοινώσεις των ιατροδικαστών, ωστόσο, νέες εξελίξεις έρχονται στο προσκήνιο, μετά τις δηλώσεις της δικηγόρου εκ μέρους της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυς Παπαρούσου, στο Omnia tv, για την εξέλιξη της ανακριτικής διαδικασίας.

Κι αυτό διότι αποκαλύπτει πως υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα. Πιο συγκεκριμένα και σε σχέση με την ιατροδικαστική έκθεση η κυρία Παπαρουσου αναφέρει: «Δεν υπάρχει πόρισμα. Το πόρισμα παραπέμπεται στο μέλλον, για να βγουν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Αυτό που μου είπε ο ιατροδικαστής – τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας ο κ. Τσαντίρης, είναι ότι υπάρχει εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο μένει να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί από τι προήλθε. Άρα, αυτό μας ενδιαφέρει.

Προς το παρόν, η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη και παραπέμπεται η γνώση που θα έχουμε γι’ αυτή στο μέλλον, όταν θα έχουν βγει και οι εξετάσεις, τοξικολογικές και ιστολογικές.

Από τη μελέτη της δικογραφίας είμαι σε θέση να σας πω ότι δεν καταγράφεται πουθενά το περιστατικό αυτό της άσκησης ακραίας βίας, σε κανένα σημείο της δικογραφίας. Η αιτία που το ΕΚΑΒ προσήλθε για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον Ζακ Κωστόπουλο, ήταν «μαχαίρωμα». Αυτή ήταν η αιτιολογία που παρασχέθηκε στο ΕΚΑΒ. Πρέπει να σας πω ότι ο άνθρωπος έφτασε νεκρός στον Ευαγγελισμό, δεμένος με χειροπέδες».

Δείτε όλα όσα λέει η δικηγόρος της οικογένειας

Η Άννυ Παπαρουσου συνεχίζει: «Στη δικογραφία αυτή υπάρχουν πολύ σημαντικές ελλείψεις, όπως καταρχήν από μαρτυρίες: όλους αυτούς τους συγκεντρωθέντες που βλέπουμε στο βίντεο, δεν έχουμε την τύχη να έχουμε τις μαρτυρικές τους καταθέσεις. Δεν υπάρχουν εκθέσεις έρευνας, οι οποίες να έχουν γίνει μέσα στο κατάστημα. Όπως καταθέτει ο καταστηματάρχης, η πόρτα του καταστήματος ήταν ανοιχτή, δεν παραβιάστηκε δηλαδή από τον θανόντα. Και γενικώς δεν υπήρξε καμμία μέριμνα της αστυνομίας να καταγράψει και να περισυλλέξει οποιοδήποτε στοιχείο που υπήρξε, μετά το συμβάν. Αν δεν υπήρχε αυτό το οπτικό υλικό, η δικογραφία ενδεχομένως να έκλεινε έτσι. Δεν θα είχε καταγραφεί καμμία άσκηση βίας από τον οποιονδήποτε.

Η ανάκριση είναι ανοιχτή, το βιντεοληπτικό υλικό επεξεργάζεται ένας ειδικός πραγματογνώμονας για τα ηλεκτρονικά πειστήρια και θα καταθέσει και στον ανακριτή. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι ήταν μάρτυρες στο περιστατικό, δεν έχουν βρεθεί δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν και υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι έπαιξαν κι ένα ρόλο στο περιστατικό, με μία επιπλέον άσκηση βίας, κατά το στάδιο όπου ο θανών Ζακ Κωστόπουλος δεν ήταν σε καμμία θέση να αντιδράσει».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top