Διεθνή

Ο Ζάεφ πανηγυρίζει για τα WikiLeaks! «Επιβεβαιώθηκαν η μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα»

Τις αποκαλύψεις των Wikileaks για το Σκοπιανό φρόντισε να χρησιμοποιήσει… υπέρ του ο Ζόραν Ζάεφ. Η ιστοσελίδα δημοσίευσε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια, σύμφωνα με το οποίο η ΠΓΔΜ ήταν διατεθειμένη να δεχτεί το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» από το 2008, με αντάλλαγμα την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας. Όπως υποστήριξε, ο Ζάεφ αυτός είναι ένας ακόμα λόγος οι Σκοπιανοί να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών στο δημοψήφισμα.

Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στις Πρέσπες επιβεβαιώθηκαν η μακεδονική ταυτότητα και η γλώσσα, που ήταν «σημαντικός στόχος».

«Μέρος της λύσης στο ονοματολογικό είναι η συνολική χρήση του ονόματος, ή αλλιώς το “erga omnes”, το οποίο εμείς αποδεχθήκαμε και είμαι χαρούμενος που επιβεβαιώθηκε ολόκληρη η ταυτότητά μας -η “μακεδονική” γλώσσα που ήταν ένας σημαντικός στόχος για την διαπραγματευτική ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ.

«Πιστεύω πως τα στοιχεία -του τηλεγραφήματος- είναι ένας ακόμα λόγος να σταθούμε ενωμένοι και να διασφαλίσουμε το μέλλον της Μακεδονίας», προσέθεσε, εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο MIA, ο κ. Ζάεφ σημείωσε πως πολλές κυβερνήσεις της ΠΓΔΜ επιχείρησαν να βρουν λύση στο ονοματολογικό, περιλαμβανομένης της κυβέρνησης Γκρουέφκι, στην οποία αναφέρεται το επίμαχο τηλεγράφημα που δημοσιοποίησαν τα WikiLeaks.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top