Πολιτική

Έξαλλος Λοβέρδος στη Βουλή: «Μετατρέψατε την ΕΡΤ σε ΣΥΡΙΖΑ-Channel»

Η ΕΡΤ λειτουργεί ως παραμάγαζο της Κυβέρνησης και παίρνει γραμμή απο τον Νίκο Παππά, κατήγγειλε μιλώντας στην Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Και θυμίζοντας τις σοβαρές καταγγελίες σε βάρος της ΕΡΤ και από στελέχη του Σύριζα όπως ο Νίκος Φίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε Σύριζα-Channel. Απαντώντας ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, έκανε λόγο για συμφέροντα που θίγονται απο την λειτουργία της ΕΡΤ, κάλεσε όσους έχουν στοιχεία για κακοδιοίηση να πάνε στον Εισαγγελέα και υπερασπίστηκε το περιεχόμενο του προγράμματος της κρατικής τηλεόρασης, λέγοντας οτι είναι το μοναδικό κανάλι που δίνει τόση έμφαση στον πολιτισμό και μάλιστα δωρεάν στους πολίτες.

Η αντιπαράθεση Ανδρέα Λοβέρδου και Λευτέρη Κρέτσου στην Βουλή:

Α. Λοβέρδος: Το κόμμα μου είναι υπέρ της ύπαρξης της ΕΡΤ και κατά του μαύρου. Οσο θυμάμαι πάντα η δημόσια τηλεόραση λειτουργούσε με το κέντρο βάρους να πέφτει υπέρ των κυβερνήσεων. Αλλά επί των ημερών σας ξέφυγε η κατάσταση. Κάνατε την ΕΡΤ ΣΥΡΙΖΑ-Channel. Εγώ έχω κάνει κριτική στην ΕΡΤ αλλά διαφωνήσαμε και με το εμπάργκο του κόμματός σας στον ΣΚΑΙ όσο και με το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ. Εγώ δεν πάω στην ΕΡΤ γιατί με καθυβρίζουν, αλλά το κόμμα μου πηγαίνει

Εγώ κι όλοι οι πολίτες πληρώνουμε για την ΕΡΤ, αλλά δεν θέλουμε την ενημέρωση που θέλει Παππάς. Ξαφνικά και δικοί σας άνθρωποι θέτουν θέματα. Ο ένας λέει για παραμάγαζο ο άλλος για εξυπηρέτηση συμφερόντων. Τα λέει ο δημοσιογράφος Αλαφογιώργος, τα λέει ο εντεταλμένος σύμβουλος Κρίμπαλης, τα λέει και ο Φίλης. Ολοι θέτουν εμμέσως θέματα διαφθοράς, ενώ ο δημοσιογράφος Αλαφογιώργος ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελίας. Ζητάω να πάρετε θέση και να μας πείτε τι κάνατε αφού τα μάθατε.

Λ. Κρέτσος: Είναι αλήθεια οτι ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε διαφωνήσει με το μαύρο στην ΕΡΤ. Αλλά οι καταγγελίες είναι ένα ξαναζεσταμένο φαγητό, ένα κακοπαιγμένο σενάριο που έχει ξεφτίσει. Απο τότε που στάθηκε στα πόδια της η ΕΡΤ, κάποιους ενοχλεί. Η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της, είτε αυτό αρέσει είτε όχι. Η ΕΡΤ έχει εξαιρετική ποικιλία περιεχομένου, έχει από τα χαμηλότερα τέλη στην Ευρώπη, παντού στα μεγάλα γεγονότα είναι πρώτη, έχει το πιο πλούσιο πρόγραμμα μυθοπλασίας, το πιο πλούσιο αθλητικό πρόγραμμα και όλα αυτά ελεύθερα στους πολίτες. Είναι το μόνο κανάλι που στηρίζει εμπράκτως τον κινηματογράφο. Εχω πεί οτι αν υπάρχει οσμή σκανδάλου ας έρθει ο Εισαγγελέας. Δεν λέω ότι όλα είναι τέλεια, αλλά αναρωτιέμαι γιατί ξαφνικά ένας τέτοιος μεγάλος θόρυβος και αυτά τα χτυπήματα κάτω από ζώνη. Θέλουν να, αλλάξουν ατζέντα με την ΕΡΤ η κλειστή η συρρικνωμένη.

Α. Λοβέρδος: Οι καταγγελίες για διαφθορά γίνονται απο τους δικούς σας. Είπατε όποιος έχει στοιχεία να πάει στον Εισαγγελέα. Καλή η κίνηση αλλά δεν σας απαλλάσσει απ τα εποπτικά σας καθήκοντα. Οι δικοί σας τα λένε αυτά επειδή έτσι τους κατέβηκε; Ο πρώην υπουργός σας; Είναι η δημόσια τηλεόραση του υπουργού; Ακόμα και τον Τσακαλώτο χτύπησε.

Το ΚΙΝΑΛ μίλησε για κατάντια, άλλοι για δύσοσμη κατάσταση και γι αυτή την κατάντια πρέπει να πάρετε θέση. Εκανε παρεμβάσεις ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ, και στην Ελλάδα έγινε περίγελος και μετά ο πρωθυπουργός έκανε χιούμορ…Ισως έχει δίκιο γιατί ηγείται μιας κυβέρνησης της πλάκας…

Λ. Κρέτσος: Σας απάντησα,. Να μιλήσουμε για την ουσία, όχι με fake news, με show και μισές αλήθειες. Η ΕΡΤ μετά το άνοιγμα αναθέτει τις εξωτερικές παραγωγές, με κόστος κατά 42% μικρότερο από την ΝΕΡΙΤ.

Η ΕΡΤ λειτουργεί 5 κανάλια και 27 ραδιοφωνικούς σταθμούς, με προσωπικό μειωμένο κατά 50%…Η ΕΡΤ έχει πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, χωρίς να πω πως δεν επιδέχεται βελτίωση. Ποιό άλλο κανάλι έχει τέτοια προσφορά στις τέχνες και τον πολιτισμό;

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top