Διεθνή

Έξαρση του ιού Ζίκα στην Ινδία

Το κουνούπι τίγρης, που ευθύνεται για τη διάδοση πολλών ασθενειών, όπως ο Ιός Ζίκα είναι η αιτία ανησυχίας στην Ινδία και ειδικά στο δυτικό κρατίδιο Ρατζαστάν. Ο ιός Ζίκα είναι σε έξαρση, όπου καταγράφηκαν 80 επιβεβαιωμένα κρούσματα τον περασμένο μήνα, ανάμεσά τους και 22 έγκυες.

Από τότε που ξέσπασε ο Ζίκα σε μεγάλη έκταση το 2015, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε τουλάχιστον 70 χώρες έχουν μολυνθεί, οι περισσότεροι από αυτούς στη Νότιο Αμερική.

Στην πρωτεύουσα του Ρατζαστάν, την Τζαϊπούρ, 330 ειδικές ομάδες ψεκάζουν και απολυμαίνουν σπίτια και σχεδόν 440.000 άνθρωποι βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

«Η ενημέρωση είναι σημαντική για τον έλεγχο των μεταδιδόμενων ασθενειών. Θα πρέπει να γίνουν τα πάντα για να ενημερωθεί ο πληθυσμός», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας Τζ.Π.Νάντα.

Ο Ζίκα είχε εντοπιστεί επίσης και στο νότιο κρατίδιο της Ινδίας Ταμίλ Ναντού τον Ιούλιο του 2017. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει αναφέρει ότι δεν είναι πιθανό να υπάρξει εμβόλιο μέχρι το 2020.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top