Διεθνή

Αλβανική αστυνομία: Ετσι σκοτώσαμε τον Ελληνα στην Αλβανία

Το τμήμα των αλβανικών σωμάτων ασφαλείας Renea, ειδικό τάγμα του στρατού,  σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τον Έλληνα «εξτρεμιστή»  Κωνσταντίνο Κατσιφά, ο οποίος είχε ανοίξει πυρ κατά των αστυνομικών και τρομοκρατούσε την πόλη του Αργυροκάστρου, για περισσότερες από πέντε ώρες, και  αφού αρνήθηκε να παραδοθεί και άνοιξε πυρ κατά των Αλβανών, σκοτώθηκε με δύο σφαίρες στο στήθος και στο κεφάλι στους Βουλιαράτες, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

«Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω ο Ελληνισμός»

Η αστυνομία του Αργυροκάστρου ανέφερε ότι ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς εισήλθε στην Αλβανία στις 2 Οκτωβρίου, ενώ τις τελευταίες ημέρες είχε τοποθετήσει κάποιες ελληνικές σημαίες στο χωριό Βουλιαράτες.

Είχε προειδοποιήσει στο Facebook ότι θα επιτεθεί κατά της αλβανικής αστυνομίας.

Ο δημοσιογράφος της τηλεόρασης «Report TV»,  Πίρο Νάσε,  ανέφερε ότι τα τελευταία λόγια του Έλληνα πριν σκοτωθεί από τη Renea, ήταν «Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω ο Ελληνισμός».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σήμερα γύρω στις 10 το πρωί στο χωριό Βουλιαρέτες του Αργυροκάστρου , λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του εορτασμού της επετείου των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο, ο Έλληνας ‘εξτρεμιστής’ με ένα Καλάσνικοφ έριξε τέσσερις σφαίρες κατά ενός αστυνομικού αστυνομικού, χωρίς να προξενήσει τραυματισμό ή θάνατο.

Μετά το επεισόδιο αυτό, οι δυνάμεις Renea των αλβανικών δυνάμεων ασφαλείας με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων και ενός Drone ξεκίνησαν επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Η επιχείρηση διήρκεσε 6 ώρες. Ενώ ο 35χρονος Έλληνας αρνήθηκε να παραδοθεί,  άνοιξε πυρ κατά των αλβανών αστυνομικών.

Ο Έλληνας ‘εξτρεμιστής’ ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν γιατί θα επακολουθούσε μάχη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς, είχε γεμίσει με ελληνικές σημαίες όλες τις κολώνες του χωριού για να γιορτάσει την ελληνική εθνική γιορτή και καθόταν με ενδυμασία ελληνικής στρατιωτικής στολής σε καφετέρια του χωριού, πριν πραγματοποιήσει το σχέδιό του.

Είχε εισέλθει στην Αλβανία στις 2 Οκτωβρίου από το συνοριακό πέρασμα της Κακαβιάς και είχε προσχεδιάσει τη δράση για την 28η Οκτωβρίου, εθνική γιορτή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κατσιφάς είχε έντονη εθνική δράση, αφού στο κοινωνικό δίκτυοFacebook είχε δημοσιεύσει πολλές φωτογραφίες με τη σημαία της Βορείου Ηπείρου και προέβη σε εξτρεμιστικές εκκλήσεις, σημειώνει το δημοσίευμα.

Αλβανική αστυνομία: «Ανοιξε πυρ εναντίον μας και απείλησε τις ζωές μας»

Σύμφωνα με την Αστυνομία «στις 28.10.2018, περίπου στις 10.00, στο χωριό Βουλιαράτες (αλβανικά: Bularat) στο Αργυρόκαστρο υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς. Οι αστυνομικοί πήγαν αμέσως στο χώρο από όπου ακούστηκαν πυρά.

Κατά τη στιγμή της άφιξής τους, οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από έναν σκοπευτή ο οποίος φορούσε στρατιωτική στολή. Από τις βολές που εξαπέλυσε εναντίον του αστυνομικού προσωπικού, ένα περιπολικό υπέστη ζημιές.

Αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση, οι αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις από την Διεύθυνση τοπικής Αστυνομίας του Αργυροκάστρου. Ακολούθησε καταδίωξη του δράστη, ο οποίος πυροβόλησε ξανά κατά των αστυνομικών θέτοντας «σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή τους.

Λαμβάνοντας υπόψη την επικίνδυνη φύση του πολίτη, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο Kostandions Kaçifa, 35 ετών, που γεννήθηκε και κατοικεί στο χωριό Βουλιαράτες, η τοπική αστυνομία ζήτησε άμεσα τη βοήθεια ειδικών δυνάμεων για να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση του ασυνήθιστου αυτού περιστατικού για τις τοπικές δυνάμεις.

Μόλις έφτασαν οι ειδικές δυνάμεις, μπήκαν για έλεγχο στο σπίτι του δράστη, αλλά δεν ήταν εκεί. Οι ειδικές δυνάμεις άρχισαν να «χτενίζουν» την περιοχή και τον εντόπισαν λίγο αργότερα σε μια βουνοπλαγιά πάνω από το χωριό Βουλιαράτες.

Μόλις τους αντίκρισε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας άνοιξε αμέσως πυρ εναντίον τους. Οι ειδικές δυνάμεις μέσω τηλεβόα κάλεσαν επανειλημμένα τον δράστη -που συνέχισε να πυροβολεί εναντίον τους – να ρίξει το όπλο του και να παραδοθεί.

Ο πολίτης Κατσίφας συνέχισε να πυροβολεί εναντίον ειδικών δυνάμεων για σχεδόν 30 λεπτά, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή τους. Σε απάντηση, ειδικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Κωσταντίνο Κατσίφα».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top