Ελλάδα

Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων για δολοφονία Κατσίφα: Είναι προφανές πως θα μπορούσε να αποφευχθεί η εκτέλεσή του

Ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας, περιέγραψε τι ακριβώς είδε όταν έφτασε στο χωριό Βουλιαράτι για να παρακολουθήσει τις τοπικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.

Ο αντιδήμαρχος επισήμανε, μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα», πως όταν έφτασε στο χωριό, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν ζωντανός.

«Όταν πήγαμε εμείς στο σημείο, ήταν ζωντανός. Είδαμε πολλούς ένοπλους αστυνομικούς, με το δάχτυλο στην σκανδάλη, όταν φτάσαμε στις εκδηλώσεις», ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε επίσης πως σύμφωνα με τα όσα του είπαν οι κάτοικοι και οι συγγενείς του Κατσίφα, ο Έλληνας ομογενής αρχικά βγήκε στην πλατεία να πιει καφέ με τους συγγενείς και τους φίλους του, στη συνέχεια υπήρξε μια στιγμή έντονης συναισθηματικής φόρτισης, με αποτέλεσμα να γυρίσει σπίτι και να αρχίσει να πυροβολεί. Εκεί μετά από κάποια διένεξη με τοπικούς αστυνομικούς, υπήρξε ένταση και έφυγε προς τις πλαγιές για να μην προχωρήσουν στη σύλληψη του.

«Όταν λοιπόν κατευθύνθηκε προς κάποιο σημείο στην πλαγιά και έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις, ο Κατσίφας δεν κρατούσε κάποιο όμηρο ώστε να καθίσταται επιτακτική η εκτέλεσή του και ήταν ένας άνθρωπος μόνος του καταδιωκόμενος από πάρα πολλούς αστυνομικούς σκοπευτές. Είναι προφανές πως θα μπορούσε να αποφευχθεί η εκτέλεσή του. Θα μπορούσε να συλληφθεί και μετά να διερευνηθεί τι συνέβη μετά», σχολίασε ο αντιδήμαρχος.

Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη στη διένεξη του Κατσίφα με τις ένοπλες δυνάμεις.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top