Πολιτική

Αποκάλυψη Βορίδη: Η οικογένεια του Κατσίφα κατέθεσε μήνυση κατά των Αλβανών αστυνομικών

Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος των Αλβανών αστυνομικών που σκότωσαν 35χρονο ομογενή στους Βουλιαράτες της Βόρειας Ηπείρου, κατέθεσε η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα, όπως αποκάλυψε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στον Real FM.

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή και είμαι σε θέση να το γνωρίζω, έχει υποβληθεί μήνυση από πλευράς της οικογενείας κατά των Αλβανών αστυνομικών για ανθρωποκτονία από πρόθεση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, πρόκειται για ανθρωποκτονία και το διακύβευμα της συζήτησης είναι το «κατά πόσο έχει τελεστεί με συνθήκες άμυνας από την πλευρά των Αλβανών αστυνομικών ή όχι. Αυτή είναι η συζήτηση, είναι ένα νομικό και πραγματικό ερώτημα».
Ο κ. Βορίδης πρόσθεσε ότι η αλβανική δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσει το ζήτημα αυτό και να δώσει απάντηση και έστρεψε τα πυρά του κατά του Έντι Ράμα λέγοντας ότι «δεν μπορεί σε μια υπόθεση που είναι ανοιχτή στην αλβανική δικαιοσύνη να βγαίνει ο Αλβανός Πρωθυπουργός και να τοποθετείται επί του ζητήματος αυτού και μάλιστα, με κατηγορηματικό τρόπο».

«Ουσιαστικά απεφάνθη ο Αλβανός Πρωθυπουργός επί ενός εκκρεμούς ζητήματος στη δικαιοσύνη. Αυτό είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ και επεσήμανε ότι πρέπει να διασφαλισθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας και να μην κουκουλωθεί η υπόθεση.

«Νομίζω ότι η αφετηρία αυτού του τραγικού περιστατικού ήταν το ότι σηκώθηκε μια ελληνική σημαία σε μειονοτικό έδαφος, τη στιγμή της εθνικής επετείου. Αυτό ήταν το αντικείμενο. Λες και αν έμενε η σημαία εκεί θα γινόταν κάτι. Ήταν σημαιοστολισμένα τα χωριά, προβλέπεται από τις συνθήκες όταν γιορτάζεται η επέτειος, ότι μπορούν να εορτάζουν», είπε ο κ. Βορίδης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top