Πολιτική

Από «ανάκριση» πέρασαν οι Ρώσοι τον Καμμένο: Τι τον ρωτούσαν για τις ΗΠΑ

Δύσκολες ερωτήσεις επιφύλασσε για τον Πάνο Καμμένο ο Ρώσος ομόλογος του Σεργκέι Σοϊγκού, κατά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στη Ρωσία.

Ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, κάλεσε τον κ. Καμμένο να δώσει εξηγήσεις για την έντονη παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, επιμένοντας μάλιστα στις ανάπτυξη αμερικανικών βάσεων στην χώρα μας.

«Προτείνω να συζητήσουμε τα θέματα ενίσχυσης της παρουσίας βάσεων ξένων χωρών του ΝΑΤΟ, και ιδιαίτερα των Ηνωμένων Πολιτειών, στην επικράτεια της Ελλάδας. Παρακολουθούμε αυτή τη διαδικασία στα σύνορά μας. Σήμερα, η στρατιωτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ έχει φτάσει σε ένα πρωτοφανές επίπεδο από τον Ψυχρό Πόλεμο. Η ένταση και η κλίμακα των επιχειρησιακών και πολεμικών ασκήσεων έχει αυξηθεί, κατά τη διάρκεια της οποίας εκτελούνται πολεμικές δραστηριότητες επιθετικής φύσεως», υπογράμμισε ο Σεργκέι Σοϊγκού.

Απαντώντας σε αυτές τις ξεκάθαρες αιχμές, ο κ. Καμμένος, υπογράμμισε, ότι η Ρωσία παραμένει στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διεθνή σκηνή, καθώς είναι σημαντικός παράγοντας της διεθνούς πολιτικής.

«Θα ήθελα επίσης να πω ότι η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια έχει μια στρατηγική εταιρική σχέση με τη Ρωσία και επίσης διαθέτει οπλικά συστήματα που κατασκευάζονται από τη ρωσική στρατιωτική βιομηχανία. Τους υποστηρίζουμε στην κατάσταση ετοιμότητας για μάχη και θα θέλαμε να συζητήσουμε τρόπους για να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας», πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός.

Η στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας τέθηκε επίσης επί τάπητος στη συνάντηση του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, με τον Πάνο Καμμένο.

Ενώ, κατά την έναρξη της συνάντησης των δύο υπουργών, ο Σεργκέι Σοϊγκού αναφέρθηκε στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και στον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στον φασισμό.

«Οι ένδοξες σελίδες του Β” Παγκοσμίου Πολέμου ενώνουν τους λαούς μας. Η Ελλάδα υπήρξε και παραμένει σημαντικός εταίρος της Ρωσίας στην περιοχή της Μεσογείου. Επαναβεβαιώθηκε από την επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα το 2016. Περιμένουμε επίσης την επίσκεψη της ηγεσίας της Ελλάδας στη χώρα μας τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο Σεργκέι Σοϊγκού.

Από τη μεριά του, ο Πάνος Καμμένος περιέγραψε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο ως εκρηκτική, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο της Ρωσίας για την ασφάλεια σε αυτές τις περιοχές.

«Συνεργαζόμαστε για την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή και στη Μεσόγειο. Προς το παρόν, η κατάσταση είναι εκρηκτική στις περιοχές αυτές. Οι σχέσεις με τη Ρωσία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας και της εξισορρόπησης στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top