Διεθνή

«Αυθαδιάζει» ο Ζάεφ στον Πούτιν: Τι απαντά στους «Ρώσους φίλους» της ΠΓΔΜ

Απάντηση στους ισχυρισμoύς της Μόσχας ότι το «ναι» στην Βουλή των Σκοπίων για τις συνταγματικές αλλαγές επιτεύχθηκε με απειλές και εκβιασμούς δίνει το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ.

«Το υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί τους ισχυρισμούς ως εντελώς αβάσιμους και αναληθείς και έχοντας ξεκάθαρη τάση να εκθέσουν την πολιτική διαδικασία ιστορικής σημασίας για την Μακεδονία και τους πολίτες της. Οι βουλευτές, που σέβονται τις δημοκρατικές αρχές και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, έχουν υποστηρίξει μία απόφαση που αντανακλά την επί δεκαετίες δέσμευση της Μακεδονίας να συμμετάσχει στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Αυτές οι στρατηγικές προτεραιότητες απολαμβάνουν την ευρύτατη πιθανή ομοφωνία, γεγονός που είναι πολύ καλά γνωστό στους Ρώσους φίλους μας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της πΓΔΜ.

Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι παραμένει αφοσιωμένη στην ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση και θα προωθήσει την ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεων με την Ρωσική Ομοσπονδία, βασιζόμενη στην παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δύο χωρών και τον αμοιβαίο σεβασμό για την ελευθερία της επιλογής του μέλλοντος της κάθε χώρας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top