Πολιτική

Βαρουφάκης: «Διανοητικά ασταθής και πολιτικά νεοφασίζων ο Πάνος Καμμένος»

Ο Πάνος Καμμένος είναι διανοητικά ασταθής, ο Ντάϊσελμπλουμ είναι αγράμματος, ο Μητσοτάκης το μεγαλύτερο asset του Τσίπρα και ο Στουρνάρας έπρεπε να αποπεμφθεί…

Αυτά είναι μεταξύ άλλων τα όσα είπε σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ραδιοφωνικό σταθμό, ξεκινώντας την προεκλογική του εκστρατεία με το κόμμα του ΜΕΡΑ25.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον news24/7, δήλωσε ακόμα υπερήφανος που είναι ο μόνος υπουργός που δεν έχει κόψει ούτε ένα ευρώ από μισθούς και συντάξεις.

«Είμαι ο μόνος που δεν σας έκοψε ούτε ένα ευρώ και αντιτάχθηκε σε ένα νέο μνημόνιο. Είμαι περήφανος γι αυτό και δυστυχισμένος για το ότι δεν εκπληρώθηκε ο στόχος μου για αναδιάρθρωση του χρέους».

Για τον Ντάϊσελμπλουμ είπε: «Αν δεν σταματήσεις να μιλάς για το χρέος, τότε θα κλείσουν οι τράπεζες. Αυτό μου είχε πει ο Ντάισελμπλουμ σε εκείνη την πρώτη επεισοδιακή συνάντησή μας. Μη δίνετε σημασία στον καμαρότο του κ. Σόιμπλε. Αν με καλέσει ο Σόιμπλε σε μια αντιπαράθεση θα πάω οπωσδήποτε, με τον βαστάζο του δεν έχω τίποτα να πω. Ο Ντάισελμπλουμ είναι αγράμματος και αστοιχείωτος. Το γεγονός ότι δίνεται σημασία σ αυτά που λέει δείχνει ότι δεν έχουμε καταλάβει ποιος είναι»

Για τον Τζόρτζ Σόρος δήλωσε: «Το έχω πει και το έχω γράψει ότι ο Σόρος ζήτησε από τον Τσίπρα την αποπομπή μου από την κυβέρνηση. Ο Σόρος είναι μια σημαντική προσωπικότητα που έχει χρηματοδοτήσει πολλά σημαντικά σχέδια, όπως το «κεντρικό ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο» στη Βουδαπέστη. Διαφωνώ με την παρεμβατικότητά του στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Οταν ακούς τον Καμμένο να βρίζει τον Σόρος να ξέρεις ότι από πίσω κρύβεται ένας αντισημτισμός και ένας φασιστικός αντιεβραϊσμός. Τον Ιούνιο του 2015 ο Σόρος μου ζήτησε να μιλήσει με τον Τσίπρα. Του το είπα, με ρώτησε τη γνώμη μου, του είπα ότι είναι αμφιλεγόμενο πρόσωπο, μου ζήτησε να τον πάρω τηλέφωνο από τη δική μου συσκευή και να του μιλήσει. «Ξέρεις τι ήθελε να μου πει, να σε διώξω γιατί δεν θα υπογράψω μνημόνιο».

Για τον Κυριάκος Μητσοτάκη ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι το μεγαλύτερο asset του κ. Τσίπρα. Εχει καταρρακώσει την εικόνα της ΝΔ μέσα από την παρά φύση συνεργασία με την ακροδεξιά του Αδ. Γεωργιάδη, η πλήρης αποτυχία του να ξεπεράσει τις μικροκομματικές σκοπιμότητες στο μακεδονικό, η μεμψιμοιρία και η μικροπολιτική που χαρακτηρίζουν την αντιπολίτευσή του, είναι μεγάλη προσφορά στον κ. Τσίπρα. Θα πρέπει να έχει εικόνισμα του κ. Μητσοτάκη στο γραφείο του».

Είπε ακόμα για τον Αλέξη Τσίπρα: « Η τρόικα είναι άφιλη αλλά Λαγκάρντ και Σόιμπλε πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον κ. Τσίπρα, γιατί το καλύτερό τους είναι να εφαρμόζει πολιτικές λιτότητας ένας ηγέτης της αριστεράς».

Χαρακτήρισε ακόμα τον Πάνο Καμμένο «διανοητικά ασταθή και πολιτικά νεοφασίζοντα» ενώ σε σχέση με τον Π. Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου τους κάλεσε να μιλήσουν επί προγραμματικών θέσεων.

Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο: «Ημασταν συνάδελφοι και φίλοι με τον Ευκλείδη, σταυραδελφοί αν θέλεις, είναι μεγάλη απογοήτευση για μένα η πολιτική που ασκεί. Το χειρότερο είναι ότι μαθαίνουν τα παιδιά μας να ζουν με χαμηλές προσδοκίες».

Για τον Γιάννη Στουρνάρα ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε οτι θα έπρεπε να αποπεμφθεί:

Ο κ. Βαρουφάκης είπε επίσης τα εξής: «Με τον Γ. Στουρνάρα μας συνέδεε φιλία παλιά. «Επρεπε να αποπεμφθεί όταν έπεσε σε παράπτωμα τον Δεκέμβριο του 2014 όταν προειδοποίησε για έλλειψη ρευστότητας στην ελληνική οικονομία προκαλώντας πανικό για να εξυπηρετήσει τον κ. Σαμαρά. Οσο ήμουν εγώ υπουργός Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας είπε στον Μ. Ντράγκι να μην με ακούει. Θεωρώ ότι πρόκειται για εσχάτη προδοσία και παραβίαση του Συντάγματος»

Σε ερώτηση «με ποια πολιτική νομιμοποίηση επεξεργάστηκε σχέδιο παράλληλου νομίσματος που δεν υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ότι «το σύνθημά μας ήταν «όχι τα πάντα για τα ευρώ». Αυτό μου έδωσε την πολιτική νομιμοποίηση να επεξεργαστώ σχέδιο παράλληλου νομίσματος».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top