Πολιτική

«Βόμβα» Γεννηματά: Δεν αποκλείω συγκυβέρνηση…

Ολομέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, η οποία ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση την οποία θα αποτελούν, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Προϋπόθεση ωστόσο, για το ενδεχόμενο αυτό, όπως είπε η επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής» μιλώντας στον ΑΝΤ1, και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», είναι  μεταξύ άλλων, η κατάργηση του «Νόμου Κατρούγκαλου», για τις συντάξεις.

«Έχουμε καταθέσει δημόσια στο τραπέζι το Σχέδιο Ελλάδα», τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής μιλώντας για την επόμενη μέρα των εκλογών, «ελάτε να κάνουμε μια ισχυρή Κυβέρνηση, με όσους αποδέχονται την κοινή κατεύθυνση και συγκλίνουν σε συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο ώστε να πάει, καταρχήν στους εταίρους και να τους πει : δεν βγαίνουμε με 3.5% πλεόνασμα και είναι αναγκαία μια περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους», δήλωσε η κυρία Γεννηματά.

Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική για τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός απέδειξε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί κανένα από τα θέματα που ασχολείται με επιτυχία.

Ανέφερε δε χαρακτηριστικά τον τρόπο με τον οποίο ο Πρωθυπουργός διαχειρίστηκε – για παράδειγμα – τα θέματα των πλημμυρών στη Μάνδρα και των πυρκαγιών στην ανατολική Αττική.

Η κυρία Γεννηματά στάθηκε στο θέμα των περικοπών των συντάξεων και την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, τονίζοντας πως αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές. Δεν είναι δυνατόν να κατατίθεται προϋπολογισμός 2 σε 1 και να περιμένουμε από τους θεσμούς να αποφασίσουν για μας, τα «αφεντικά» μας, αποδεικνύοντας ότι τα περί «καθαρής εξόδου» ήταν ψέματα.

«Ο Τσίπρας διαπραγματεύτηκε μόνος του το Σκοπιανό»

Αναφερόμενη στο Σκοπιανό, η επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής», επεσήμανε ότι με ευθύνη του Πρωθυπουργού, αλλά και του Ζάεφ, χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία επίλυσης του Σκοπιανού, γιατί ο τρόπος με τον οποίο διαπραγματεύτηκαν δεν ήταν ο σωστός.

Κατηγόρησε δε τον Πρωθυπουργό, ότι διαπραγματεύτηκε μόνος του, χωρίς να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όπως επανειλημμένα είχε ζητήσει το κόμμα της, ενώ τώρα προσπαθεί να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, που είναι μια κακή συμφωνία, χωρίς να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος διαφωνεί.

«Ο κ. Τσίπρας εγκατέλειψε το κεκτημένο της ενδιάμεσης συμφωνίας για ονομασία erga omnes», είπε η κυρία Γεννηματά, συμπληρώνοντας, «εμείς είμαστε από αυτούς που θέλουν τη λύση. Όμως όχι κρατώντας ζωντανή τη ρίζα του αλυτρωτισμού και εγκαταλείποντας το erga omnes. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Ο κ. Τσίπρας εγκατέλειψε το κεκτημένο της ενδιάμεσης συμφωνίας για ονομασία erga omnes όπως έδειξε η μεγάλη αποχή στα Σκόπια ενίσχυσε τα αλυτρωτικά αισθήματα μεγάλου μέρους εκείνων που δεν πήγαν να ψηφίσουν».

Η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ, δεν θα αποτελέσει το δεκανίκι κανενός, αλλά θα γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων. «Δεν πρόκειται να μπούμε σε καμιά κυβέρνηση, απλά και μόνο για να βγουν οι αριθμοί», τόνισε η κυρία Γεννηματά.

Παράλληλα άσκησε κριτική και στον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι «δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη να φέρει την ανάπτυξη για τους λίγους που επιθυμεί. Εμείς επιθυμούμε και θα αγωνιστούμε να φέρουμε την ανάπτυξη για όλους».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top