Διεθνή

Δεν το χωρά ο νους! Πήγε στο τμήμα για να καταγγείλει κλοπή και την κακοποίησαν σεξουαλικά…

Η παρακάτω είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή και συνέβη πριν από περίπου ένα μήνα στην πόλη Αργανθουέλα, που βρίσκεται νότια της Μαδρίτης.

Μία 18χρονη πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει την κλοπή του κινητού της τηλεφώνου, ωστόσο προς έκπληξή της, υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «ABC», η νεαρή έφυγε κλαίγοντας, αλλά επέστρεψε λίγες ώρες αργότερα, συνοδευόμενη από τους συγγενείς της όχι για να καταγγείλουν την κλοπή του τηλεφώνου, αλλά την επαίσχυντη πράξη του αστυνομικού.

Ο δράστης συνελήφθη, ενώ δημιουργήθηκε και φάκελος στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποίησε η UFAM (Unidad de Familia y Mujer, Ένωση για την Οικογένεια και τη Γυναίκα). Στη συνέχεια προσάχθηκε ενώπιον του δικαστή, όμως ο τελευταίος δεν έδωσε την έγκριση για την υιοθέτηση μέτρων προφύλαξης εναντίον του.

Το περιστατικό συνέβη στις 8 Σεπτεμβρίου. Η κοπέλα κατάλαβε ότι της είχαν κλέψει το κινητό και αμέσως αποφάσισε να ενημερώσει την αστυνομία για το περιστατικό. Πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, στην οδό Ronda de Toledo. Αφού ήρθε η σειρά της, ένας αστυνομικός από το Γραφείο Προστασίας του Πολίτη την πλησίασε κι εκείνη περίμενε ότι θα του περιέγραφε τι είχε συμβεί. Όμως οι προθέσεις του αστυνομικού δεν ήταν καλές, σύμφωνα με τη μαρτυρία της κοπέλας.

Την αγκάλιασε και άγγιξε τους γλουτούς της πάνω από τα ρούχα της, ενώ μάλιστα φέρεται να κατάφερε να την οδηγήσει στα αποδυτήρια στην προσπάθειά του να τη φιλήσει. Η νεαρή δεν μπορούσε να πιστέψει τι της συνέβαινε, όμως βρήκε τη δύναμη και του ξέφυγε. Αφού εξιστόρησε στους συγγενείς της τι έγινε, εκείνοι επέστρεψαν μαζί της στο τμήμα για να καταγγείλουν τη σεξουαλική παρενόχληση.

Η υπόθεση παραμένει σε εξέλιξη, μέχρι να επιλυθεί και δικαστικά, με τον αστυνομικό να συνεχίζει να εκτελεί μέχρι τότε τα καθήκοντά του.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top