Διεθνή

Ενισχύει τις δυνάμεις της η Τουρκία! Το Μάρτιο θα έχει άλλα δύο…

Τον ερχόμενο χρόνο οι ΗΠΑ θα παραδώσουν άλλα δυο μαχητικά  F-35 στην Τουρκία όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet επικαλούμενη δηλώσεις του στρατιωτικού επικεφαλής του προγράμματος.

Μολονότι το Κογκρέσο έχει βάλει μπλόκο στην παράδοση των F-35 οι Αμερικανοί φαίνεται ότι συνεχίζουν κανονικά τις ετοιμασίες κι όπως είπε ο αντιναύαρχος Ματ Γουίντερ, αναμένει να παραδοθούν τα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη στην Άγκυρα τον Μάρτιο του 2019. Τόνισε δε ότι δεν βλέπει «καμιά ένδειξη αλλαγής» αναφορικά με την παράδοση των 100 μαχητικών στελθ που έχει παραγγείλει η Τουρκία κόστους περίπου 100 εκ. δολαρίων έκαστο. .

«Το Πεντάγωνο πρέπει να υποβάλει έκθεση στο Κογκρέσο εντός 90 ημερών από την έναρξη ισχύος του σχετικού Νόμου του Υπουργείου Άμυνας για το 2019», είπε αναφερόμενος στη τροπολογία του Νόμου περί Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας που απαγορεύει την παράδοση των F-35 στην Τουρκία έως ότου το Πεντάγωνο εκδώσει έκθεση αναφορικά με τις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις.

Ο Αμερικανός αντιναύαρχος είπε ότι η υπηρεσία του έχει παράσχει τεχνικές πληροφορίες για την έκθεση και θα υποβληθεί εντός τριμήνου.

Η Τουρκία παρέλαβε τα πρώτα δύο μαχητικά F-35 στα τέλη Ιουνίου σε τελετή στο Φορτ Γουέρθ του Τέξας. Μετέχει με την αμυντική της βιομηχανία ενεργά στο πρόγραμμα παραγωγής των αεροσκαφών αυτών από το 1999 με τις Alp Aviation, AYESAS, Kale Aviation, Kale Pratt  & Whitney και την Turkish Aerospace Industries να κατασκευάζουν ανταλλακτικά.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top