Πολιτική

Επίσημη τοποθέτηση της αμερικανικής πρεσβείας: Τι απαντά στον Καμμένο για τις βάσεις στην Ελλάδα

Διπλωματική και προσεκτική απάντηση στις προτάσεις Καμμένου για το θέμα των βάσεων στην Ελλάδα, έδωσε η αμερικανική διπλωματία.

Εκπρόσωπος  της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, σε δηλώσεις του στην Εφημερίδα των Συντακτών, συντάσσεται με την κυβέρνηση για τις Πρέσπες και αγνοεί τα σχέδια Καμμένου.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι η Ουάσινγκτον στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, θυμίζοντας τη δήλωση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ ότι «απαιτείται πολιτικό θάρρος και συμβιβασμός» για την επίλυση της διαμάχης.

Σχετικά με τις αμερικανικές βάσεις, η δήλωση του εκπροσώπου έχει ως εξής: «Στο πλαίσιο της εμβάθυνσης της αμυντικής μας σχέσης, προσδοκούμε στη συνέχιση αυτής της συζήτησης.

Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας, είμαστε πάντα ανοικτοί να συνεργαστούμε με την Ελλάδα για το πώς θα τοποθετήσουμε τις δυνάμεις μας στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Και θα λάβουμε τις αποφάσεις μαζί».

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας κατά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του των ΗΠΑ δήλωσε ότι «υπάρχουν δομές, οι οποίες θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για την Ελλάδα να έρθουν κοντά μας».

«Είναι πολύ σημαντικό οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στην Ελλάδα βάσεις (military assets), , σε πιο μόνιμη βάση, όχι μόνο στη Σούδα, αλλά στο Βόλο, τη Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Στο βίντεο του αμερικανικού Πενταγώνου που ανέβηκε στο Twitter, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε νέες στρατιωτικές βάσεις: «H Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ ως τον στρατηγικό και αξιόπιστο σύμμαχο, τον μοναδικό σύμμαχο θα τολμούσα να πω. Είναι πολύ σημαντικό οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στην Ελλάδα βάσεις (military assets, όπως τις αποκαλεί ο υπουργός), σε πιο μόνιμη βάση, όχι μόνο στη Σούδα, αλλά στο Βόλο, τη Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top