Διεθνή

Ζάεφ σε Μιτσκόφκι: «Τι θέλετε να κατακτήσουμε τη Θεσσαλονίκη»;

Την … κατάκτηση της Θεσσαλονίκης, επικαλέστηκε σήμερα ο Ζάεφ στη μάχη που δίνει για να πείσει τους βουλευτές του VMRO να ψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων, κάλεσε το VMRO να αναφέρει την εναλλακτική πρότασή του σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο, παραδέχτηκε πως οι δύο όροι που ετέθησαν για το δημοψήφισμα δεν εκπληρώθηκαν, συνεπακόλουθα το αποτέλεσμα του είναι δεσμευτικό και πλέον οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν από τους θεσμούς της ΠΓΔΜ.

«Είναι ξεκάθαρο ότι χωρίς την αντιπολίτευση δεν μπορούμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα, αλλά υπάρχει κάτι στη βάση του οποίου μπορούμε να ενωθούμε: Στην ιστορική ευθύνη που έχουμε. Ας ξεκαθαρίσουμε πως κανείς από εμάς δεν έχει εδαφικές βλέψεις. Τι θα κάνουμε, θα κατακτήσουμε τη Θεσσαλονίκη; Γνωρίζω πως κανείς μας δεν έχει τέτοιες προσδοκίες», σημείωσε ο Ζάεφ, και πρόσθεσε:

«Μίλησα σε όλους τους βουλευτές και γνωρίζω πως υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός εξ αυτών από την αντιπολίτευση που δεν μπορεί να αναλογιστεί τι θα συμβεί εάν αυτή η ευκαιρία [για λύση του ονοματολογικού] χαθεί. Δεν υπάρχει καλύτερη συμφωνία, ας δούμε πως μπορούμε να φέρουμε πιο κοντά τις πολιτικές μας θέσεις με τις συνταγματικές αλλαγές».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top