Διεθνή

ΗΠΑ: Στους 18 οι νεκροί από τον τυφώνα «Μάικλ»

Οι έρευνες των διασωστών για τον εντοπισμό αγνοούμενων, έπειτα από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα «Μάικλ» στις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, συνεχίζονται.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, οι αρχές προχώρησαν στη διάσωση εκατοντάδων ανθρώπων. Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών, ο οποίος μέχρι στιγμής ανέρχεται σε 18, να αυξηθεί περαιτέρω.

Οι διασώστες καταβάλλουν προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Στο Πάναμα Σίτι, χαρακτηριστικά, εντόπισαν μία οικογένεια, η οποία βρισκόταν εγκλωβισμένη σε τροχόσπιτο επ

Ερευνώντας εξονυχιστικά ένα-ένα τα κατεστραμμένα σπίτια, ομάδες αστυνομικών και πυροσβεστών διέσωσαν πάνω από 520 άτομα, από τους συνολικά 2.100 αγνοούμενους.

Οι ελπίδες αναπτερώθηκαν σημαντικά το τελευταίο διάστημα, χάρη στη συνδρομή των εθελοντών και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, σε αρκετές περιοχές.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί. Υπενθυμίζεται ότι έως το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα), οι αρχές έκαναν λόγο για τουλάχιστον 18 νεκρούς σε Φλόριντα, Τζόρτζια, Βόρεια Καρολίνα και Βιρτζίνια.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top