Πολιτική

Η απάντηση Παπαγγελόπουλου στη Ράικου: Μπορεί να υπάρξουν άλλα δικαστήρια, για όσα λέγονται και γράφονται χωρίς αιδώ

Δριμεία επίθεση από την αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης για τις αποκαλύψεις του Νίκου Κοτζιά περί Σόρος, αλλά και για τις καταγγελίες της Ελένης Ράικου περί κυβερνητικών παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα πόθεν έσχες.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαντώντας, αν και στην αρχή ανέφερε ότι δεν πρόκειται να αναλώσει το χρόνο του, «καθώς οι βουλευτές βρίσκονται στη Βουλή για να νομοθετούν και όχι για να βγάζουν κορώνες», στη συνέχεια επιχείρησε να υποβαθμίσει το θόρυβο.

Χαρακτήρισε «επικοινωνιακό τέχνασμα» τα όσα είπε ο Γιώργος Αμυράς για τον χρηματισμό υπουργών από τον Σόρος (με βάση τις αποκαλύψεις Κοτζιά) και εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση έκανε ότι θεωρεί σωστό σε ό,τι αφορά τα Σκόπια αναλαμβάνοντας το όποιο πολιτικό κόστος.

Σε ό,τι αφορά στην Ελ. Ράικου, απείλησε με δικαστήρια:
«Όταν διευκρινιστεί ποιοι είναι οι κύκλοι, τι καταγγέλλουν και  αν πράγματι υπάρχουν αυτοί οι κύκλοι που με αγοραία γλώσσα προχωρούν σε αυτές τις καταγγελίες όχι μόνο θα δοθούν απαντήσεις αλλά θα τεθούν και πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και απαντώντας στον βουλευτή της ΔΗΣΥ Θόδωρο Παπαθεοδώρου που νωρίτερα είχε μιλήσει για ειδικά δικαστήρια, είπε «εικάζω ότι μπορεί να υπάρξουν άλλα δικαστήρια, για όσα λέγονται και γράφονται χωρίς αιδώ».

Νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης υποστήριξε ότι οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα μείνουν στην ιστορία ως μια κυβέρνηση που οι υπουργοί παραδέχονται ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη για να μπουν φυλακή οι πολιτικοί τους αντίπαλοι, αλλά και ως μια κυβέρνηση με τις περισσότερες παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη.

Ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου ζήτησε εξηγήσεις για τις καταγγελίες Κοτζιά αλλά και τα όσα αποκάλυψε η Ελένη Ράικου.

«Πρόκειται για ένα παραδικαστικό κύκλωμα που είχε πολιτική αφετηρία. Ποιος είναι ο πολιτικός παράγοντας και ποιανού συμφέροντα εξυπηρετούσε;», ανέφερε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ απευθυνόμενος προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

Και κατέληξε: «Αυτό που κάνετε είναι να συγκαλύπτετε τις καταγγελίες αυτές, διότι αν η υπόθεση αυτή σκάσει θα συμπαρασύρει όχι μόνο πολιτικά πρόσωπα αλλά και την ίδια την κυβέρνηση»

Οξύτατος και ο Γιώργος Αμυράς ζήτησε από την Δημήτρη Παπαγγελόπουλου να του πει ποιος πίεζε την Ράικου για να κλείνει υποθέσεις ή να ασκεί διώξεις.

Σε ό,τι αφορά στις αποκαλύψεις Κοτζιά με σκωπτικό ύφος προκάλεσε Καλογήρου και Κοτζιά «στο υπουργικό μπορεί να ήσασταν ψαρωμένοι λόγω Τσίπρα αλλά εδώ πρέπει να μας πείτε, χρηματίζεστε από τον Σόρος; Ο Κοτζιάς αντέδρασε εσείς γιατί όχι;».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top