Πολιτική

Η δήλωση Ψαριανού που θα συζητηθεί: «Παραμύθι η επανάσταση του ΄21»

«Παραμύθι» χαρακτήρισε την επανάσταση του ’21 ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός, θέλοντας να ασκήσει κριτική σε όλους όσοι επιμένουν πως για όλα τα δεινά της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες φταίνε οι ξένοι.

Μιλώντας στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο κ. Ψαριανός ανέφερε πως η επανάσταση του ’21 απέτυχε, και πως μια τρόικα έφτιαξε αυτό εδώ το κράτος.

«Οι επαναστάσεις ξεκίνησαν τον προηγούμενο αιώνα από τους Φιλικούς και απέτυχαν. Η επανάσταση του ’21 που λένε για την εθνική ανεξαρτησία και ταράζομαι είναι ένα παραμύθι που λέμε στον κόσμο», είπε και συνέχισε: «Μια άλλη τρόικα έφτιαξε στο παρελθόν αυτό το κράτος. Η επανάσταση του 1821 συνετρίβη. Ως το 1827 η χώρα ήταν κολυμπηθρόξυλα. Κρανίου τόπος. Στην Πελοπόννησο δεν υπήρχε κάτοικος. Και ήρθε η τρόικα του Ναυαρίνου για δικά της συμφέροντα και έφτιαξε αυτό το κρατίδιο. Βρήκε τον καλύτερο κυβερνήτη Έλληνα και τον έφερε να κυβερνήσει. Τον Καποδίστρια. Κι εμείς τον καθαρίσαμε σε ενάμιση χρόνο. Κι από τότε αλωνίζουμε. Παίρνουμε δάνεια και τα τρώμε. Και μας φταίνε για όλα οι κερατάδες οι ξένοι».

O κ. Ψαριανός συνέχισε σε υψηλούς τόνους να επικρίνει με ένταση όσους στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών ισχυρίζονται πως για όλα τα δεινά της χώρας ευθύνονται οι ξένοι.

«Για τον εμφύλιο έφταιγαν οι ξένοι, για το Κυπριακό, για τη χούντα, για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Για όλα τα δεινά φταίγαν οι ξένοι. Και αυτά τα έλεγαν αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι και πουλάνε ακόμα το παραμύθι. Κι όσο αυτό τρώγεται από σανοφάγους, θα έχουμε τέτοια κυβέρνηση που έδιωξε τους κερατάδες τους ξένους».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top