Οικονομία

Η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια»

Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε σε ένα χρόνιο ζήτημα που αφορά σε ρύθμιση για τα “κόκκινα δάνεια”. Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι έπεσε στο τραπέζι πρόταση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Αφορά τη δυνατότητα δημιουργίας ενός Asset Protection Scheme (APS), δηλ. τράπεζας Ειδικού Σκοπού, κατά κάποιους αναλυτές ηπιότερη μορφή Bad Bank, η οποία θα κληθεί να εγγράψει “κόκκινα δάνεια”. Το ποια και μέχρι σε ποιο κεφαλαιακό ύψος “κόκκινων δανείων” θα απορροφήσει η “νέα” τράπεζα, οι ίδιοι κύκλοι της Καραγιώργη Σερβίας πρόσθεταν ότι θα αποτελεί μόνον ένα μικρό κομμάτι της συνολικής στρατηγικής για τη μείωσή τους.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ετοιμάζει νέα βάρη για τον ελληνικό λαό. Διότι μπορεί να ακούγεται ευχάριστο ότι θα περάσει τα «κόκκινα δάνεια», όμως δεν θα πρόκειται για τα δάνεια όσων αγόρασαν ή έφτιαξαν σπίτι ή «φέσωσαν» τις πιστωτικές τους κάρτες, αλλά για τα τεράστια δάνεια των πρώην φίλων και κολλητών της κυβέρνησης, των πάλαι ποτέ ομίλων που…βάρεσαν κανόνι εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων. Δηλαδή μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων,εκδοτικών οργανισμών (βλ. Πήγασος, ΔΟΛ κλπ.), όπως συνέβη πρόσφατα με τη Folli Follie.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top