Πολιτική

Θεοχάρης: Θα ψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών αν γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών αν γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια.

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών δείχνουν ότι η συμφωνία για τις συνταγματικές αλλαγές που έχουν δεχθεί οι γείτονες μας να κάνουν, προχωράει. Εφόσον με τις αλλαγές αυτές ξεκαθαρίζεται το αυτονόητο, πως η σλαβική γλώσσα και ο σλαβικός λαός δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική ιστορία και τον Μέγα Αλέξανδρο, πράγματι η συμφωνία είναι προς το συμφέρον της χώρας και θα μπορούσα να τη ψηφίσω. Η ιστορία μας είναι αδιαπραγμάτευτη», τόνισε.

Σχολιάζοντας την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, υπογράμμισε: «Μια τόσο ηχηρή παραίτηση, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για το ίδιο το υπουργείο, για την κυβέρνηση και για την χώρα ούτε απαρατήρητη μπορεί να περάσει, ούτε μπορεί να μην έχει πολιτικές επιπτώσεις. Ιδιαίτερα όταν τίθενται ζητήματα προσωπικής ηθικής και μυστικών κονδυλίων. Είναι ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα για να επιτευχθεί η ομαλή εξέλιξη της πολιτικής ζωής της χώρας».

Επίσης, σημείωσε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα μόνιμων εκλογικών κύκλων τετραετίας και δεν υπάρχει λόγος να παρεκκλίνουμε από αυτό εκτός εάν η κυβερνητική αστάθεια είναι μεγάλη και προσθέτει ότι δεν έχει κανένα «ταμπού» να συμφωνήσει στα ζητήματα που εκτιμά ότι η κυβέρνηση χειρίζεται σωστά. Ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κάνει καμία συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο συνεργασίας τους, εκτιμά ότι δεν μπορεί να προκύψει προοδευτικό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ και το ΠΟΤΑΜΙ και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου του στις εθνικές εκλογές.

Επιπλέον, ο ανεξάρτητος βουλευτής δηλώνει ότι τον ανησυχεί το γεγονός ότι δεν έχει δημοσιοποιηθεί ένα στρατηγικό πλάνο για το πώς θα κινηθούμε στις αγορές, ιδιαίτερα το 2019 και σχολιάζοντας την έξοδο του «Τιτάνα» από το ελληνικό χρηματιστήριο σημείωσε: «Ο Τιτάν θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο των Βρυξελλών. Αυτές, δυστυχώς, είναι κινήσεις αποεπένδυσης που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες και χτυπάνε ένα καμπανάκι για την κυβέρνηση και τις κινήσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει το επόμενο διάστημα».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top