Πολιτική

Ιανός ο Τζανακόπουλος – «Έσπρωξε» τον Κοτζιά από το τρένο και τώρα κάνει πως δεν καταλαβαίνει (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Δημήτρης Τζανακόπουλος εμφανίστηκε σήμερα σε νέα «γραμμή», μετά το χθεσινό του «άδειασμα» στον Νίκο Κοτζιά, όταν ουσιαστικά τον προέτρεψε σε παραίτηση λέγοντας «όποιος δυσφορεί στην κυβέρνηση να κατέβει από το τρένο».

Σήμερα σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ χαρακτήρισε ακατανόητη την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, αφού όπως είπε στόχος της κυβέρνησης παραμένει η υλοποίηση και επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ενώ σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα με τις καταγγελίες Καμμένου για τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών και τις αναφορές Καμμένου περί χρηματοδότησης από τον επιχειρηματία Σόρος, ο Δ.Τζανακόπουλος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία σκιά ως προς την ηθική ακεραιότητα του Νίκου Κοτζιά»·

Ακατανόητη η παραίτηση

Στο ερώτημα γιατί εκδιώχθηκε ο πρωτεργάτης της συμφωνίας , ο Δημ. Τζανακόπουλος είπε ότι: «πρωτεργάτης είναι ο πρωθυπουργός, με την τεράστια συμβολή του Νίκου Κοτζιά. Η συμφωνία είναι ζωντανή και αποτελεί κεντρικό πολιτικό στόχο. Η παραίτηση του Κοτζιά είναι για μένα πλήρως ακατανόητη. Στο υπουργικό συμβούλιο υπήρχε μια συζήτηση που έθετε ως κεντρικό πολιτικό στόχο τη Συμφωνία των Πρεσπών. Με δεδομένο ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην συμφωνία των Πρεσπών δεν τέθηκε δίλημμα Κοτζιάς ή Καμμένος».

Δεν υπήρχε θέμα στην σχέση Τσίπρα- Κοτζιά

«Υπάρχουν διαφορετικές οπτικές γωνίες αλλά στα μεγάλα ζητήματα Κοτζιάς και Τσίπρας πορεύθηκαν μαζί». Διέψευσε επίσης τα περί συμφωνίας Τσίπρα – Καμμένου εναντίον του Νίκου Κοτζιά, στο γεύμα που είχαν την προηγουμένη από το υπουργικό συμβούλιο.

Να εξηγήσει τους λόγους..

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Ο κ. Κοτζιάς πρέπει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε». Διέψευσε επίσης ότι είχε υποβάλλει παραίτηση στο παρελθόν ο κ. Κοτζιάς.

Δεν υπάρχει καμία σκιά για την ηθική ακεραιότητα Κοτζιά

«Δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ καμία σκιά και έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν υφίσταται σκιά ως προς την ηθική ακεραιότητα του κ. Κοτζιά. Διαρροές τα όσα συζητήθηκαν στο υπουργικό. Η συζήτηση είχε έναν χαρακτήρα που θα έπρεπε όλοι να δεσμευθούν ότι δεν θα συμπλεύσουν με τη ΝΔ και την άκρα δεξιά. Αυτό έγινε απόλυτα δεκτό ομοφώνως από το υπουργικό», είπε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο ερώτημα αν θα σταματήσουν οι ΑΝΕΛ να λένε ότι δεν ψηφίζουν είπε: «Ο πρωθυπουργός δεν ζητεί από κανέναν να αλλάξει την άποψή του. Υπάρχει μια προγραμματική συμφωνία και φυσικά υπάρχει η πρόκληση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο κ. Καμμένος έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις του. Υπάρχει η θέση της κυβέρνησης που είναι η στήριξη της συμφωνίας. Γι’ αυτό και ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός το υπουργείο Εξωτερικών».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top